Truffet av ishockypuck - døde

Tiåringen sto i mål under treningen i ishallen. Men da en hockypuck traff ham i brystet, segnet han om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ulykken skjedde i Hudiksvalls ishall i Sverige, skriver Aftonbladet. Tiåringene trente, og en utespiller sendte et skudd mot målet. Målvakten reddet, men falt sammen i neste sekund med pustevansker, ifølge politiet.

Gutten ble brakt til sykehus med ambulanse, og legene ved Hudiksvalls sjukhus prøvde med gjenoppliving. Men etter tre kvarter måtte de gi opp.

- Legene sier at det må være noe annet enn skuddet som er dødsårsaken. Vi vil ikke spekulere i hva det kan være, men vi vet at gutten hadde fullt beskyttelsesutstyr, sier Torbjörn Larsson ved politiet til Aftonbladet.

Det er kjent at mennesker kan dø av harde slag mot brystet rett ved hjertet, blant annet i trafikkulykker, ifølge den svenske landslagslegen Lennart Hovelius. Hovelius kjenner også til at spillere har dødd etter å ha blitt truffet hardt av pucken, men har ikke hørt om at keepere har omkommet.

- Med fullt beskyttelsesutstyr burde det ikke være mulig, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer