Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truffet av lyn på musikkfestival

Minst 15 personer ble skadd av lynnedslag på Peace and Love-festivalen i Borlänge i Sverige.

LYNNEDSLAG: Minst 15 personer er skadd etter et lynnedslag på campingplassen ved Peace and Love-festivalen i Borlänge i sverige. De skadde er fraktet til Falu sykehus for videre observasjon. Her fra første dag på festivalen. Foto: Henrik Hansson / Expressen
LYNNEDSLAG: Minst 15 personer er skadd etter et lynnedslag på campingplassen ved Peace and Love-festivalen i Borlänge i sverige. De skadde er fraktet til Falu sykehus for videre observasjon. Her fra første dag på festivalen. Foto: Henrik Hansson / Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 14.50 kom meldingen om lynnedslaget på campingplassen ved siden av festivalområdet. 15 personer ble skadd av lynet og fraktet til sykeshus.

Det skriver Expressen.se.

- Ingen skal være alvorlig skadd, og de er fraktet til Falu sykehus for videre observasjon, sier informasjonssjef Lena Sterner, i Dalarna kommune.

Mange av festival-deltakerne ble sjokkert av hendelsen, og blant dem var festivalens pressesjef, Ronny Mattson.

- De tas vare på av personellet vårt, sier han til expressen.se.

Politiet har nå startet etterforskning av hendelsen, og kaller det en arbeidsulykke.

Kraftig smell Festivalen startet på tirsdag, og mange besøkende ble vitne til lynnedslaget.

- Vi hadde vært og spist, og da vi nærmet oss campingen begynte det å regne. Vi søkte ly under et tre da vi hørte et kraftig smell fra lynet som slo ned. Jeg ble ganske redd, sier Siri Spångberg (18).

Peace and Love-festivalen i Borlänge er en av Sveriges største musikkfestivaler, og hvert år lokker den til seg tusenvis av musikkglade mennesker.

I år spiller blant annet Rihanna, Kent og Roxette.

Ustabilt vær Ifølge Svensk Meteorologisk og Hydrologisk Institutt (SMHI), har det vært ustabilt vær med torden over Börlange i flere dager.

- Bare i dag har det vært tre til fire elektroniske utladninger som har ført til lyn og torden i Borlänge-området, sier Sandra Andersson, vakthavende meteorolog ved SMHI.

Ifølge pressesjefen Ronny Mattson fortsetter festivalen som planlagt.

- Vi kjører på som vanlig og prøver å hjelpe dem som ble rammet, sier Mattson.

VÅT FESTIVAL: Årets deltakere på Peace and Love-festivalen fikk seg en kraftig støkk den første dagen. Minst 15 personer ble skadd av et lynnedslag som traff festivalens campingplass. Meteorologene melder ustabilt vær i flere dager. Foto: Henrik Hansson / Expressen
VÅT FESTIVAL: Årets deltakere på Peace and Love-festivalen fikk seg en kraftig støkk den første dagen. Minst 15 personer ble skadd av et lynnedslag som traff festivalens campingplass. Meteorologene melder ustabilt vær i flere dager. Foto: Henrik Hansson / Expressen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media