Truffet av lynet da hun satt foran pc-en

- Alt eksploderte, sier Heidi Hetlevik fra Askøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Uværet har skapte store problemer rundt omkring i landet onsdag.

Mellom klokken 12.30 og 13.00 onsdag traff lynet en strømledning i hagen og eksploderte. Inne i eneboligen på Askøy utenfor Bergen satt Heidi Hetlevik foran pc-en og skulle til å ringe med mobiltelefonen. Da smalt det, melder bt.no.

- Det smalt så kraftig at det ble røykutvikling og brannalarmen gikk, sier Heidi Hetlevik til Dagbladet.no.

Hun forteller at hun bare satt en halv meter fra der det eksploderte i det seks kvadratmeter store rommet.

- Tingene ble kastet rundt og det slo gnister.

Hun ble naturligvis skjelven etter det som skjedde. Hodet verker, hørselen er svekket og hun føler seg skvetten. Heldigvis har legene forsikret 40-åringen om at hun ikke vil få varige skader etter lynnedslaget. Om en uke skal hørselen være tilbake til det normale igjen.

- Det bare suser inne i hodet mitt og det kjennes ut som det trykker veldig, sier hun.

Gått via juletrelysene

Trolig har lynet slått ned i et huskestativ i hagen utenfor eneboligen, og deretter blitt ført gjennom jorden til juletrelysene.

- Lynet fulgte strømnettet og traff kvinnen i 40-årene som jobbet på datamaskinen i huset. Hun fikk en kraftig smell og ble sendt med ambulanse til lege på Askøy for sjekk, forteller politibetjent Dag Sætre ved Askøy lensmannskontor til bt.no.

Fikk seg en trøkk

Det skal ha blitt kraftige svimerker på kontaktene i huset. Men for Hetleviks del er det viktigste at det tross alt ikke gikk verre da lynet slo ned.

- Jeg er glad for at jeg har helsen i god behold. Det verste var egentlig sjokket. Jeg fikk meg en skikkelig trøkk og det sitter i kroppen, sier hun til Dagbladet.no.