Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truls Johansens familie fortvilet over stans i søket

Familien til antatt omkomne Truls Henrik Johansen (23) er frustrerte over at politiet valgte å stanse søket. De viser til at likhunder gjorde flere markeringer.

SAVNET: Truls Henrik Johansen har vært savnet siden siden 15. juni. Foto: Trond K. Johansen
SAVNET: Truls Henrik Johansen har vært savnet siden siden 15. juni. Foto: Trond K. Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Likhunder gjorde fem markeringer på havet. Det betyr at Truls befinner seg der. Derfor er det vondt og vanskelig å forstå at politiet avsluttet søket, sier stefaren Morten Nilsen til NRK.

Politiet i Nordland avsluttet onsdag forrige uke søket etter Johansen fra Øksnes i Vesterålen, som ble meldt savnet 15. juni.

En 35 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap i saken, mens to andre – en 27-åring og en 38-åring – er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Nilsen understreker at de er både takknemlig og fornøyde med politiets jobb.

- Men vi er kritisk til at søket ble avsluttet i 12. time. Vi forstår ikke på hvilket grunnlag de har tatt denne avgjørelsen.

Visepolitimester Heidi Kløkstad i Nordland politidistrikt påpeker at det ligger en grundig vurdering bak avgjørelsen.

- Vi har sett på de samlede ressursene som hadde vært i bruk over lang tid, opp mot muligheten til å finne savnede. Man må på et tidspunkt avslutte. Vi har full forståelse for at dette er vanskelig for dem som har mistet en av sine nærmeste.

Både Nilsen og 23-åringens far Yngve Larsen har den siste uken deltatt i private søk etter Johansen.

- Hele Øksnes har bidratt, og vi har fått støtte fra folk over hele Norge, men nå har vi ikke mer å gå på, sier Nilsen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!