Truls og Tilla går i hi

FLÅ I HALLINGDAL (Dagbladet): Husker du sjarmørbjørnene Truls og Tilla? Siden april har de økt vekta fra 5 til 50 kilo og sjarmert 42 000 besøkende i Vassfaret bjørnepark. Men nå er sommerens sjarmøretappe slutt. Truls og Tilla går i hi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I april besøkte Dagbladet to livlige bamseunger, som Dagblad-leserne døpte Truls og Tilla. Da veide de i overkant av fem kilo hver. Men etter å ha klatret i trærne, kappløpt, slåss og spist godt i hele sommer har bjørnene nå tidoblet vekta. Siden juni har bjørnene hatt over 41 mål å boltre seg på sammen med mamma Berte.

Nå er bjørnene så voksne at de greier seg helt fint uten at mamma blander seg inn - bortsett fra nå hun må minne dem på gamle lærdommer og dra dem i pelsen slik at de ikke skal fyke i tottene på hverandre.
Men Truls og Tilla har blitt litt sløvere i det siste, fordi det er kaldere og mindre lys ute. De vet at de snart skal gå i hi, opplyser Bjørn Lien ved Vassfaret bjørnepark.

Søtmonser

Tilla har beholdt den lyse pelsen, mens Truls har fått mørkere pels og har vokst seg større enn tvillingsøsteren.

- Det er helt utrolig å tenke på hvor fort bjørnene har vokst og lagt på seg. Nå skal de tære på noe av dette, for bjørnene er velfødde, sier Lien.

- Bjørnene har blitt veldig interesserte i folk. De blir ikke skremt, de er bare nysgjerrige, sier Lien.

Sover halve året

Om kort tid legger bjørnene seg til for å sove for vinteren. Da skal de bare tære på kiloene de har lagt på seg i sommer.

I går var det allerede snø hos bjørnene i Flå. Og Truls, Tilla og Berte var godt i gang med å bygge sitt eget hi, selv om de skal bo i det hiet som Vassfaret dyrepark har bygd til dem.
Når Truls og Tilla våkner i mars neste år, er de tenåringer. Da skal de gå få et eget område i Vassfaret.