MANGE ENDRINGER: Som USAs neste president, vil Donald J. Trump måtte prioritere langt annerledes enn han gjorde som forretningsmann. Han kan for eksempel ikke bruke tid i rettssalen. Her er han avbildet i den tredje og siste president-debatten. Foto: Paul J. Richards / Afp / Scanpix 
MANGE ENDRINGER: Som USAs neste president, vil Donald J. Trump måtte prioritere langt annerledes enn han gjorde som forretningsmann. Han kan for eksempel ikke bruke tid i rettssalen. Her er han avbildet i den tredje og siste president-debatten. Foto: Paul J. Richards / Afp / Scanpix  Vis mer

Presidentvalget i USA:

Trump: - Det er bare én ting som er dumt med at jeg vant presidentskapet

Twitter-kongen avslører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka inngikk påtroppende president i USA, Donald J. Trump, et forlik på drøyt 215 millioner norske kroner i forbindelse med at en rekke av studentene på det skandaleomsuste Trump University.

Det var statsadvokaten i New York som saksøkte Trump i 2013, på vegne av over 6000 personer. Disse vil nå få en del av forlikspotten.

Ikke nok tid

Men avgjørelsen er tydelig ikke så enkel å svelge for USAs kommende president:

«Det ENESTE negative med å vinne presidentskapet, er at jeg ikke hadde tid til å gå gjennom en lang rettsak som jeg ville ha vunnet, Trump U. Synd!», skriver Trump på sin Twitter-konto i dag.

Selv har Trump skrytt av at han aldri inngår forlik i søksmål mot ham, men skjønner tydelig at han ikke har tida framover ikke vil ha nok tid til timer i rettssalen årene som kommer.

Nå som han er USAs påtroppende president, har han åpenbart kommet på bedre tanker.

DETTE PRIORITERTER HAN: Da den kommende presidenten, Donald Trump, besøkte Det hvite hus dagen etter valget, fikk han spørsmål om hva han vil prioritere først som president. Her er svaret. Video: CNN Vis mer

Tilfreds

Trump University ble i sin tid stiftet av USAs neste president, men ble lagt ned i 2011. I fjor startet kritikken om forholdene på skolen å få offentlighetens søkelys. Tidligere elever mente at de var blitt svindlet av Trump og skolen.

«Trump Universitys ofre har ventet i årevis på dagens avgjørelse og jeg er tilfreds med at deres tålmodighet - og standhaftighet - vil godtgjøres med dette 25 millioner dollar store forliket», sier New Yorks statsadvokat Eric Schneiderman i en uttalelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer