SEIERHERRE:  Alt ligger til rette for Donald Trump mot Hillary Clinton i kampen om å bli USAs neste president. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpix
SEIERHERRE: Alt ligger til rette for Donald Trump mot Hillary Clinton i kampen om å bli USAs neste president. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpixVis mer

Trump: - Det er rart at Obama alltid snakker om meg

- Han har gjort en elendig jobb, sier Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump nådde torsdag antallet delegater han trenger for å bli Republikanernes presidentkandidat, viser nyhetsbyrået APs opptelling.

Det gjør han etter at tre ubundne delegater sier at de vil stemme på eiendomsmogulen på det republikanske landsmøtet i Cleveland juli, der kandidaten formelt blir valgt.

Trump sto alene igjen som kandidat på den republikanske siden etter at Ted Cruz i starten av mai ga opp håpet om Det hvite hus.

Stolt Trump Under en pressekonferanse torsdag kveld pekte Donald Trump på at han, i motsetning til hva mange trodde, nå var klar som republikanernes presidentkandidat før Hillary Clinton hadde sikret seg sin nominasjon.

- Det jeg er mest stolt av er at alle sa at nominasjonen ikke ville bli avgjort på det første landsmøtet i juli, men at vi kanskje måtte vente helt til august. Og her står jeg og ser på at Hillary kjemper for å vinne nominasjonskampen, og det burde være enkelt for henne, uttalte Trump.

Trump ble også konfrontert med at Barack Obama har sagt at verdenslederne var «rystet» over at Trump kunne bli USAs neste president.

- Det er bra. Det er mange land som har behandlet oss dårlig. Så det er bra at han bruker det ordet, sa Trump.

Ifølge Trump har Obama latt andre land utnytte USA og at han har gjort «en elendig jobb som president».

- Det er rart at han alltid snakker om meg. Han er en mann som ikke burde snakke om det. Men det vil stoppe snart, sa Trump.

Clintons e-poster I går ble en rapport om Hillary Clintons bruk av private e-postservere i jobbsammenheng da hun var utenriksminister sluppet. Rapporten felte en knusende dom over Clinton, noe som selvsagt også ble tema under Trumps pressekonferanse.

- Du har sagt at du mener Clinton bør trekke seg fra presidentvalget nå? spurte en av de fremmøtte journalistene.

- Nei, jeg vil gjerne ha henne med i valgkampen. Jeg har lest rapporten og den er knusende. Rapporten er skrevet av demokrater og det er sjokkerende å se hva hun gjorde. Det er opp til henne om hun vil fortsette valgkampen, sa Trump.

De siste dagene har nye meningsmålinger gitt Trump ledelsen over Hillary Clinton, som ligger an til å bli hans demokratiske utfordrer, i RealClearPolitics ' gjennomsnitt av nasjonale målinger.