- ONDSKAP: Under en direktesendt tale til folket, klokka 17 norsk tid, kalte president Donald Trump hendelsen «ren ondskap». Video: CNN Vis mer

Las Vegas

Trump: - Det var en handling av ren ondskap

Trump taler til folket etter konsertmassakren i Las Vegas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Massakren i Las Vegas natt til mandag er den blodigste i moderne amerikansk historie. Gjerningsmannen drepte minst 50 og såret over 400 før han tok sitt eget liv på et hotellrom på Mandalay Bay Resort.

22 000 personer var samlet på en utendørs countryfestival, da en mann løsnet skudd fra Mandalay Bay Resorts 33. etasje. Skytteren er nå navngitt som 64 år gamle Stephen Paddock fra Mesquite - en by rundt 130 kilometer nordøst for Las Vegas.

- Ren ondskap

Under en direktesendt tale til folket, klokka 17 norsk tid, kalte han hendelsen «ren ondskap».

- Dette var en handling av ren ondskap. Føderale myndigheter jobber nå nært med lokale myndigheter for å bistå i etterforskningen.

Trump rettet i talen en stor takk til politiet i Las Vegas og alle nødetatene.

-Jeg vil takke politet og alle dem som hjelp til med å redde mange liv, uttalte han og fortsatte:

- Vi ber for dere, og vi er her for dere. Vi ber Gud hjelpe dere å komme dere gjennom denne mørke tiden. i Bibelen står det at Herren står nær dem som lider. Vi søker trøst i disse ordene.

- Vårt bånd kan ikke ødelegges av vold.

Utsetter planlagt reise

President Donald Trump ble tidlig orientert om massakren, og i en Twitter-melding mandag morgen lokal tid sendte han sine «varmeste kondolanser til ofrene og de pårørende».

Trump har utsatt en planlagt tur til orkan-rammede Puerto Rico som følge av nattas hendelse.

RAIDET HOTELLET: Her er samtalen mellom politiet da de gjennomførte en kontrollert sprengning for å ta seg inn på hotellrommet. Video: CNN Vis mer