Trump: - Dette er ikke et forbud mot muslimer

Donald Trump sier innreiseforbudet handler om sikkerhet.

PRESIDENT: Donald Trump sier innreiseforbudet for sju land ikke handler om muslimer. Foto: AP / NTB Scanpix
PRESIDENT: Donald Trump sier innreiseforbudet for sju land ikke handler om muslimer. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere tusen mennesker gikk ut i gatene, og på flyplasser, flere steder i USA i dag for å demonstrere mot Donald Trumps innreiseforbud for sju land.

- Handler ikke om religion

DEMONSTRERER: På flyplasser over hele USA har folk demonstrert mot Trumps innreiseforbud fra syv land med muslimske majoriteter. Video: CNN Vis mer

Nå svarer Donald Trump på kritikken han har fått.

- Dette er ikke et forbud mot muslimer, som mediene rapporterer uriktig om, sier han i en uttalelse, ifølge New York Times.

- Dette handler ikke om religion, men om terror, og om å holde landet vårt i sikkerhet, sier han videre, og viser til at det er over 40 land i verden, der majoriteten er muslimer, som ikke er en del av presidentordren.

Som Obama

I uttalelsen forteller Trump at han mener hans politikk kan ses i sammenheng med hva tidligere president Barack Obama gjorde i 2011 - Obama nektet flyktninger fra Irak visum i seks måneder.

Innreiseforbudet gjelder følgende land: Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Libya og Jemen.

- De sju landene som ble nevnt i presidentordren er de samme landene som Obama-administrasjonen nylig listet opp kilder til terror, sier han.

Canada: Kom hit

I kveld opplyste Donald Trumps stabssjef til New York Times at innreiseforbudet ikke lenger gjelder mennesker som har fått godkjent grønt kort til USA.

Ifølge AFP har kanadiske myndigheter uttalt at de ønsker å gi midlertidig oppholdstillatelse til personer som er «strandet» på grunn av Trumps politikk.

- Til dere som flykter fra forfølgelse, terror og krig, kanadiere ønsker dere velkommen, uavhengig av trosretningen deres. Mangfoldet er vår styrke, skrev Canadas statsminister Justin Trudeau på Twitter i går kveld.

Saken oppdateres.