Tyrkiske bakkestyrker inn i Syria

Trump: - Hentet ut «de verste av de verste»

USA har nå hentet ut det som antas av å være de to britiske bødlene, som sto bak halshogginger av vestlige gisler.

HENTET UT: De to IS-militante Alexanda Amon Kotey (t.v) og El Shafee Elsheikh er mistenkt for å ha stått bak en rekke kidnappinger og halshugginger av vestlige borgere. Nå har amerikanerne hentet dem ut, av frykt for at de klarer å flykte når tyrkiske styrker har startet en invasjon av det nordøstlige Syria. Mange frykter nå at mange IS-fanger kommer seg ut av fangenskapet. Foto: Hussein Malla / Ap / Scanpix
HENTET UT: De to IS-militante Alexanda Amon Kotey (t.v) og El Shafee Elsheikh er mistenkt for å ha stått bak en rekke kidnappinger og halshugginger av vestlige borgere. Nå har amerikanerne hentet dem ut, av frykt for at de klarer å flykte når tyrkiske styrker har startet en invasjon av det nordøstlige Syria. Mange frykter nå at mange IS-fanger kommer seg ut av fangenskapet. Foto: Hussein Malla / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump har blitt kraftig kritisert etter avgjørelsen om å trekke ut de amerikanske soldatene som har hjulpet kurderne nordøst i Syria.

- Be for våre kurdiske allierte, som på skammelig vis har blitt forlatt av Trump-administrasjonen. Dette trekket sikrer gjenoppbyggingen av IS, sa den republikanske senatoren, Lindsay Graham, en av Trumps nærmeste støttespillere.

Fra London til IS

Bare et par døgn etter Trump-avgjørelsen er Tyrkia allerede godt i gang med å ta over områder i det nordøstlige Syria, som kurderne kontrollerer. Avgjørelsen har fått mange til å frykte at de mange IS-militante som sitter fengslet i kurdiske fengsler nå snart vil være på frifot.

Også Trump-administrasjonen har samme antakelser:

«I tilfelle kurderne mister kontrollen, har USA allerede hentet ut de to IS-militante som er knyttet til halshoggingene i Syria, kjent som Beetles-ene. De er på et sikkert sted som er kontrollert av USA. De er de verste av de verste!», tvitret Donald Trump i dag.

Det er de to britiske borgerne El Shafee Elsheikh og Alexanda Kotey som er anklaget for å stå bak kidnappingene og halshoggingene av en rekke vestlige gisler i Syria. De to er fra London, men skal nå være i det amerikanske militærets varetekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer