FIKK TREFFE ONKEL DONALD: Trump tok den lille gutten fra publikum opp på scenen, mellom fornærmelser mot Hillary Clinton og beskyldninger om mulig valgfusk. Foto: / AFP PHOTO / MANDEL NGAN
FIKK TREFFE ONKEL DONALD: Trump tok den lille gutten fra publikum opp på scenen, mellom fornærmelser mot Hillary Clinton og beskyldninger om mulig valgfusk. Foto: / AFP PHOTO / MANDEL NGANVis mer

Første valgmøte siden sexprat-videoen

Trump: - Ingen skal få stjele dette valget fra oss

Donald Trump i perlehumør: Leste dikt og tok gutt fra salen opp på scenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump holdt i natt norsk tid sitt første valgmøte siden skandalevideoen som rystet den amerikanske valgkampen.

I den viktige vippestaten Pennsylvania var Trump-tilhengere samlet i småbyen Wilkes-Barre for å vise sin støtte. Ifølge de fremmøtte var det store folkemengder og lange køer for å komme inn og høre Trump tale.

- Jeg vet ikke hvor gammelt dette bygget er, men de knuste tilskuerrekorden, begynte Trump fra talerstolen, og hevdet tusenvis sto i kø utenfor.

Flørtet med valgfusk

Trump åpnet talen sin med å igjen advare mot at valgfusk kan bli avgjørende i høstens presidentvalg. Trump vil ikke utelukke at seieren blir «stjålet» fra ham.

- Vi må sørge for at alle stemmene i Philadelphia blir talt. Ett hundre prosent skal telles. Jeg hører disse skrekkhistoriene. Vi må sørge for at ingen skal få stjele dette valget fra oss, at ikke de tar dette fra oss. Alle vet hva jeg snakker om. Det er kjeltring-media også. Vi snakker om kjeltring-Hillary, mediene er ennå verre enn henne, sier Trump og ble avbrutt av høy jubel fra salen.

Når publikum roer seg konkluderer Trump:

- Jeg må si det. Uten media kunne ikke Hillary Clinton bli valgt til «dog catcher».

Dog catcher brukes ofte som en metafor for det lavest mulige embetet en person kan velges til.

Tok opp liten gutt

Hovedpersonen selv virket til å være i perlehumør til tross for belastningen de siste dagene. Han fikk øye på en gutt i salen med dress og med en frisyre som minnet om The Donald, og fikk gutten opp på scenen.

- Vil du tilbake til foreldrene dine eller vil du bli hos Trump, spurte han gutten han hadde tatt opp på armen.

- Trump, svarte gutten.

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

- Han ville se ut som Trump, men han ser faktisk alt for bra ut, fortsatte presidentkandidaten til stor applaus fra publikum.

Familiemannen Donald Trump var ankommet.

Leste dikt

Trump leste også diktet «The Snake» fra Oscar Brown. Diktet handler om en slange som utnytter og biter en snill kvinne, og mange tolket det hele som en advarsel rundt å ta imot for mange innvandrere til USA.

- Vi skal gjøre slutt på ulovlig innvandring. Vi skal forhindre at jobbene forlater landet. Vi skal gjøre Pennsylvania rikt igjen og vi skal sende skattene deres, lovet Trump.

«Gode gamle» Trump var med ett tilbake.

Raste mot CNN

Han langet også ut mot Hillary Clinton igjen og fastholdt løftet om å finne en særskilt aktor og starte en ny etterforskning mot henne i saken rundt de private epostene.

- Fra Hillary Clinton forlot Det hvite hus har hun og Bill tjent 200 til 250 millioner dollar. Jeg ba henne bruke litt av sine egne penger på valgkampen, men vi får se, sa Trump, og angrep Clinton for å være i lommene på Wall Street.

Han fastholdt også at det var han som vant søndagens debatt.

- Alle sier vi vant. Alle. 80/20 eller 90/10. Hver gang. Men CNNs fokusgruppe sa noe annet. CNN er en skam. De er en skam. Og der skrudde CNN av kameraet sitt. Så gøy. Jeg elsker det. Disse uærlige folkene, raste Trump, til enda mer jubel.

VELDIG FORNØYD: Donald Trump fortalte Dagbladets reporter at han synes debatten gikk meget bra. Video: Stenar Solås Suvatne og Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer