<strong>MØTTES:</strong> USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un under deres første og hittil eneste møte i Singapore i juni i 2016. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix
MØTTES: USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un under deres første og hittil eneste møte i Singapore i juni i 2016. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Trump: - Jeg har fått et viktig brev fra Kim Jong-un

President Donald Trump sier han har mottatt et viktig brev fra Kim Jong-un, der Nord-Koreas leder varsler endringer i sin tilnærming til atomforhandlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har nettopp fått et viktig brev fra Kim Jong-un, sa Trump under årets første regjeringsmøte i Det hvite hus.

Ifølge Trump skriver Kim Jong-un at Nord-Korea er villige til å endre sin tilnærming til atomforhandlingene dersom USA fortsetter med sanksjonene mot landet.

I sin nyttårstale tok Kim til orde for at sanksjonene mot landet må heves.

- Vi verken produserer eller teste atomvåpen, ei heller bruker vi dem eller sprer dem, sa Kim i sin tale. Han har omtalt USAs krav om at regimet i Pyongyang må fortsette med ensidig atomnedrustning, som «gangster-prat».

Trump og Kim signerte et løfte om atomnedrustning av den koreanske halvøya i Singapore i juni i 2016, i det som var den første direktesamtalen mellom en sittende amerikansk president og en nordkoreansk leder.

Til tross for at forholdet mellom USA og Nord-Korea har surnet noe siden Singapore-møtet, insisterer Trump på at forholdet til Kim er godt.

- Vi har virkelig etablert et veldig godt forhold, og vi kommer nok til å ha et nytt møte, sa Trump onsdag.

UTROLIG INTERVJU: Tidligere basketballstjerne Dennis Rodman har vært i Nord-Korea en rekke ganger over flere år og kjenner Kim Jong-un privat. Rodman forteller i dette intervjuet med CNN at møtet mellom Donald Trump, som han støtter helhjertet, og Kim Jong-un, er en stor dag for ham og noe han har jobbet for i en årrekke. Videre forteller Rodman om hvordan Kim Jong-un er privat, «som en stor unge», og at han i dag fikk en melding direkte fra Donald Trump. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer