Trump: - Jeg kommer med Iran-avgjørelse i morgen

Varsler avgjørelse om atomavtalen med Iran klokka 20.00 tirsdag.

SPENNING: Det er knyttet stor spenning knyttet til om Donald Trump vil trekke USA fra atomavtalen med Iran. Han kommer med sin avgjørelse klokka 20.00 i morgen norsk tid. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite/NTB Scanpix
SPENNING: Det er knyttet stor spenning knyttet til om Donald Trump vil trekke USA fra atomavtalen med Iran. Han kommer med sin avgjørelse klokka 20.00 i morgen norsk tid. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs president Donald Trump varsler at han klokka 20.00 i morgen vil kunngjøre om han trekker USA fra atomavtalen med Iran eller ikke.

Avtalen ble framforhandlet av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU og gir internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet.

I bytte mot innsyn skal de økonomiske sanksjonene mot Iran oppheves. Avtalen trådte i kraft i januar 2016 etter at det ble fastslått at Iran hadde overholdt sine forpliktelser.

- En skam for landet vårt

Trump har lenge vært sterkt kritiske til avtalen og flere ganger varslet at han vil trekke USA, på tross av sterke advarsler fra de andre landene.

«Den verste avtalen noensinne» og «en skam for landet vårt», er blant karakteristikkene Trump har gitt dem.

Han har tidligere sagt at han vil ta en beslutning om hvorvidt USA skal trekke seg fra atomavtalen med Iran innen 12. mai.

Avtalen legger omfattende begrensninger på Irans atomprogram for å sikre at det ikke kan brukes til å utvikle våpen, samtidig som de økonomiske sanksjonene mot Iran er blitt opphevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer