Trump: - Marco har hatt en tøff kveld, men han har alltid vært en lettvekter

Trump den store supertirsdag-vinneren, Cruz med to viktige seire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOUISVILLE/OSLO (Dagbladet): Donald Trump (69) er som forventet den store vinneren på republikansk side i de tolv supertirsdag-delstatene, mens Ted Cruz noterer seg for seire i hjemstaten Texas og - relativt overraskende - Oklahoma.

Trump har vunnet i Georgia, Alabama, Massachusetts, Tennesse, Virginia, Vermont og Arkansas. Marco Rubio vant i Minnesota, men da Trump entret scenen for en pressekonferanse i Palm Beach i Florida kl. 03.40 norsk tid var Rubio fortsatt seierløs, og det lot ikke Trump passere.

- Marco har hatt en tøff kveld, men han har alltid vært en lettvekter, sa Trump.I Texas kjemper Rubio nå for å komme over 20 prosent. Havner han under, får han ingen av delegatene i delstaten hvor det er flest i potten.

Trump vs Clinton Trump leder også i Vermont, men der har John Kasich gitt Trump såpass hard kamp at det enn så lenge for jevnt til å utrope en vinner. Fra scenen i Palm Beach gratulerte Trump Cruz med seirene i Texas og Oklahoma. Så rettet han oppmerksomheten mot Hillary Clinton.

- Hun sier hun skal gjøre USA helt igjen. Jeg vet ikke hva hun mener med det. Det må være bedre å gjøre USA «great again».69-åringen svarte på en rekke spørsmål fra pressen, og sa blant annet at han vil lykkes med å samle det republikanske partiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer