Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump: - Mener Comeys lekkasjer vil bli langt mer omfattende

Kaller den sparkede FBI-sjefen feig.

IKKE PÅ GOD FOT: Tidligere FBI-direktør James Comey og president Donald Trump. Foto: Jonathan Ernst, Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix
IKKE PÅ GOD FOT: Tidligere FBI-direktør James Comey og president Donald Trump. Foto: Jonathan Ernst, Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump kaller den avsatte FBI-sjefen James Comey «feig» for å ha lekket informasjon om møtene dem imellom.

HØRING: Tidligere FBI-direktør James Comey vitnet i Senatet. Her snakker han om forvirringen rundt sparkingen av ham, og om hvorfor han tok notater under møte med presidenten. Video: CNN Vis mer

«Jeg mener James Comeys lekkasjer vil bli langt mer omfattende enn noen noensinne trodde var mulig. Fullstendig ulovlig? Veldig 'feigt!'», skriver Trump i en Twitter-melding søndag.

Comey forklarte seg om saken i en åpen høring i Senatet torsdag. Der sa den avsatte FBI-sjefen at han hadde gitt et referat fra sine samtaler med Trump til en «venn» og bedt vedkommende om å lekke det til pressen. Vennen ble identifisert som en professor ved Columbia-universitetet i New York.

Comey beskylder Trump for å ha lagt press på ham for å få stanset FBIs etterforskning av den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Michael Flynn, som allerede i februar måtte gå av på grunn av sin kontakt med Russland.

Trump avsatte Comey i begynnelsen av mai.

Etter torsdagens høring har presidenten flere ganger gått hardt ut mot Comey på Twitter.

(NTB/Dagbladet)

Hele Norges coronakart