Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump: - Noen ganger går jeg bevæpnet

Presidentkandidaten sier han føler seg tryggere da.

BEVÆPNET: Presidentkandidat Donald Trump ble intervjuet av CBS i Trump Tower i New York. Foto: CBS / AP / NTB Scanpix
BEVÆPNET: Presidentkandidat Donald Trump ble intervjuet av CBS i Trump Tower i New York. Foto: CBS / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den ledende republikanske presidentkandidaten Donald Trump sier at han noen ganger går bevæpnet for sin egen trygghets skyld.

- Jeg føler meg mye bedre bevæpnet, sa han i et intervju med det amerikanske tv-nettverket CBS som ble sendt i morges, amerikansk tid.

Skoleskyting Uttalelsen kommer som et innlegg i våpendebatten som igjen har blusset opp etter skoleskytingen i Oregon torsdag for en og en halv uke siden.

26 år gamle Chris Harper Mercer åpnet ild inne på skoleområdet til Umpqua Community College i byen Roseburg. Ni personer ble drept og Mercer tok seinere sitt eget liv. I tillegg ble ni personer såret.

President Barack Obama har igjen tatt til orde for strengere våpenlover og minnet om at USA er det eneste landet i verden som med jevne mellomrom opplever disse skoleskytingene.

- På en eller annen måte er det blitt en rutine, sa han.

- USA bruker tusenvis av milliarder dollar på å unngå terroristangrep i USA, men Kongressen stanser likevel forslag om å samle inn data om våpeneiere, sa Obama med en tydelig henvisning til sine politiske motstandere.

Skjult våpen Trump har kastet seg på debatten og sagt at skoleskytinger er «sånt som skjer», og at det ikke har med våpenlovene å gjøre.

- Hvis noen i det rommet bare hadde hatt et skytevåpen, ville resultatet vært mye bedre, sier Trump i tv-intervjuet.

Trump ble spurt om hvorfor han for flere år siden søkte lisens for å bære et skjult våpen:

LEDER: Trump leder blant de republikanske kandidatene. Her fra Georgia i går.orgia October 10, 2015.  Foto: Reuters / NTB Scanpix
LEDER: Trump leder blant de republikanske kandidatene. Her fra Georgia i går.orgia October 10, 2015. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Fordi jeg liker å være beskyttet, svarte han.

Bevæpnede lærere Etter skoleskytingen har det blitt diskutert om lærere bør være bevæpnet for å kunne forsvare seg selv og elevene sine i tilfeller av slike skoleskytinger. Hans fremste utfordrer på meningsmålingene, nevrokirurgen Ben Carson, har sagt at lærere med våpenopplæring bør være bevæpnet.

Trump følger sin argeste konkurrent i dette resonnementet.

- Forutsatt at de kan bruke et våpen, så ville det da vært en mye bedre situasjon når denne galningen kommer inn i klasserommet og begynner å skyte, sier Trump.

Leder an Trump leder stadig racet om å bli det republikanske partiets presidentkandidat. På to meningsmålinger som ble tatt opp denne uka, får Trump 27 prosents oppslutning og leder fortsatt soleklart foran nevrokirurgen Ben Carson, som får 21 og 17 prosents oppslutning på de to målingene.

Det neste store slaget på republikansk side vil være den tredje tv-debatten 28. oktober.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!