Trump: - Stoltenberg er min største fan

Donald Trump omtaler Natos generalsekretær Jens Stoltenberg som sin største tilhenger.

VENN MED NATO-JENS?: Trump holdt sitt møte i Pensacola, nær grensen mellom delstatene Florida og Alabama. Der hevdet han blant annet at Jens Stoltenberg er hans største fan. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix
VENN MED NATO-JENS?: Trump holdt sitt møte i Pensacola, nær grensen mellom delstatene Florida og Alabama. Der hevdet han blant annet at Jens Stoltenberg er hans største fan. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs president Donald Trump mener at resten av Nato-landene har mye å takke ham for, og beskriver Nato-sjef Jens Stoltenberg som en av hans største tilhengere.

- Den siste tiden har Stoltenberg, som er sjefen i Nato, og min største fan i hele verden, ikke kunnet få noen til å betale Nato, sa Trump ifølge NRK.

Stoltenberg har ifølge presidenten blitt så glad i ham, fordi betalingene til forsvarsalliansen skal ha økt - noe Trump tar all ære for.

- Har ikke råd

Uttalelsen kom under et massemøte i Pensacola i delstaten Florida. Under møtet oppfordret også presidenten alle velgerne i nabostaten Alabama til å stemme på den overgrepsanklagede våpenforkjemperen, homomotstanderen og konspirasjonsteoretikeren Roy Moore (70).

Moore er Republikanernes kandidat til Senatet for Alabama, og ligger for øyeblikket an til å vinne valget - ifølge ferske meningsmålinger. Mange av velgerne som hadde tatt turen til Trumps møte i Pensacola fredag kveld, hadde reist fra nettopp Alabama for å høre presidenten snakke.

- Vi har ikke råd, landets fremtid har ikke råd, til å tape denne senatsplassen, sa Trump med henvisning til at republikanernes flertall i Senatet er på 52 mot 48 representanter.

- Viktig delstat

Mens Det hvite hus hele tiden har påpekt at arrangementet var et valgmøte for Trump i Florida, har mange merket seg nærheten til Alabama. Det har ført til spekulasjoner om at han ønsker å gi Moores valgkamp et løft, men uten å reise til Alabama selv, ifølge NTB.

- Dette handler ikke om at han ikke er i Alabama, men at han er i Pensacola, som er et Trump-område. Det ligger i en delstat der han vant klart i valget i fjor. Han besøker Florida fra tid til annen. Det er en viktig delstat, sier talsmann Raj Shah i Det hvite hus.

Shah sier presidenten har gjort det klart at anklagene mot Moore er «foruroligende og bekymringsfulle» og må tas alvorlig. Samtidig sier han at det også må tas hensyn til at Moore hele tiden har bedyret sin uskyld, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer