- BARE BEGYNNELSEN: Etter terroren i Orlando, natt til søndag, har Donald Trump hatt en rekke uttalelser der han mener dette er bare begynnelsen av hva USA vil oppleve av terror. Foto: AFP.
- BARE BEGYNNELSEN: Etter terroren i Orlando, natt til søndag, har Donald Trump hatt en rekke uttalelser der han mener dette er bare begynnelsen av hva USA vil oppleve av terror. Foto: AFP.Vis mer

Trump: - Tusener av mennesker i USA kan utføre terror

Nå ber Donald Trump amerikanske muslimer angi personer som kan bli radikalisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AP): Det finnes tusener av mennesker i USA som er «syke av hat» og i stand til å utføre massedrap, hevder Donald Trump.

Etter massedrapet på et utested for homofile i Orlando i Florida har Trump kommet med en rekke uttalelser om terrorisme og radikal islamisme.

- Det finnes folk der ute som har verre planer enn gjerningsmannen i Orlando, hevdet Trump mandag.

Han tok til orde for mer overvåking, og sa det finnes amerikanske muslimer som kjenner til personer som kan bli radikalisert og ende opp som potensielle gjerningsmenn.

- Muslimer som vet om slike personer, må angi dem til politiet, sa Trump til TV-stasjonen Fox News.

Minnet om forbud

Allerede dagen etter massakren i Orlando minnet Trump om at han har foreslått å midlertidig forby alle verdens muslimer innreise til USA. I tillegg hevdet han å ha «hatt rett» når det gjelder islamistisk terror.

- Setter pris på gratulasjoner for å ha hatt rett om terrorisme knyttet til radikal islam, skrev Trump på Twitter.

Han la til at han ikke ønsker seg gratulasjoner. I stedet ønsker han seg «tøffhet og årvåkenhet».

Verste siden 11. september

49 uskyldige ofre ble drept på utestedet i Orlando natt til søndag. Gjerningsmannen Omar Mateen ringte nødnummeret 911 midt under angrepet og erklærte troskap til ekstremistgruppa IS.

Angrepet er den verste skytemassakren i USA i moderne tid. Amerikanske myndigheter regner massakren som et terrorangrep, og dødstallet i Orlando er høyere enn i noe annet terrorangrep i USA siden 11. september 2001.

Terroristens far: - Jeg skulle ønske jeg kunne stoppe han

(NTB)