Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump: - USA må bruke mindre penger på NATO

USA er nødt til å bruke mindre penger på forsvarsalliansen NATO, mener Donald Trump.

VIL HA KUTT: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump (i midten) vil at USA kutter i ressursene landet bruker på Nato-samarbeidet. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP
VIL HA KUTT: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump (i midten) vil at USA kutter i ressursene landet bruker på Nato-samarbeidet. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke råd til å fortsette med dette, sa han i et intervju med avisa Washington Post mandag.

Senere samme dag presiserte Trump at han ikke ønsker å legge ned hele NATO. I stedet gjentok han sitt syn om at USA bruker for mye penger på å beskytte sine allierte, og at ressursbruken må begrenses.

I intervjuet drøftet Trump også en rekke andre utenrikspolitiske temaer. Han bekreftet inntrykket av å ville nedtone USAs militære rolle i andre deler av verden - en utenrikspolitisk posisjon som i USA ofte får merkelappen isolasjonisme.

- Jeg synes ikke vi skal fortsette med nasjonsbygging, sa Trump, som er kritisk til USAs kriger både i Afghanistan og Irak.

Den republikanske eiendomsmogulen presenterte også en gruppe utenrikspolitiske rådgivere. En av dem er Joe Schmitz, som har bakgrunn som generalinspektør i Pentagon og fra det kontroversielle sikkerhetsselskapet Blackwater.

Tross Trumps kritikk av Irak-krigen har han hyret den tidligere generalløytnanten Keith Kellogg som rådgiver. Han var med og ledet USAs okkupasjon av Irak i den senere sterkt kritiserte første perioden etter invasjonen i 2003.

Trump uttalte seg mandag også om Russlands president Vladimir Putin og sa at USA bør bedre forholdet til ham.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart