VARSLER ØDELEGGELSE: USAs president Donald Trump er lite fornøyd med Kim Jong-un sine uttalelser, og sier at han vurderer å ta i bruk alternativ nummer to, som vil være ødeleggende for Nord-Korea. Video: CNN Vis mer

USA og Nord-Korea:

Trump: - Vi er forberedt på det militære alternativet

USAs president Donald Trump kom med nye utspill mot Nord-Korea tirsdag, og lovet å rydde opp i «rotet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag holdt USAs president Donald Trump pressekonferanse i Det hvite hus sammen med den spanske statsministeren Mariano Rajoy.

Der kom Trump med nye utspill mot Nord-Korea, og sa blant annet at USA er forberedt på en militær situasjon mellom landene.

- Vi er fullt og helt forberedt på det vi kaller den militære måten. Det er ikke det foretrukne valget, men vi kommer til å velge det alternativet om vi må. Det vil være ødeleggende for Nord-Korea, sier Donald Trump.

Lover å «rydde opp»

Ifølge Trump burde konflikten med Nord-Korea blitt løst for mange år siden.

- Nord-Korea er en situasjon som burde blitt håndtert for 25 år siden, og den kunne vært løst mye enklere. De tidligere administrasjonene har etterlatt meg et stort rot, sier den amerikanske presidenten.

Nå lover han å ta tak i situasjonen.

- Jeg skal rydde opp i rotet, så vi får se hva som skjer med Nord-Korea.

Ifølge NTB drar USAs utenriksminister Rex Tillerson til Kina denne uka, for å drøfte Nord-Korea-konflikten med kinesiske ledere.

Skylder på Nord-Korea

Situasjonen mellom USA og Nord-Korea har tilspisset seg siden Trump tok over som president i januar.

Under en tale i FN tidligere i september truet Trump Nord-Korea med total utslettelse dersom USA blir presset til å forsvare seg selv eller sine allierte.

Nord-Koreas utenriksminister svarte at de oppfatter dette som at Trump har erklært krig mot dem, og at de nå forbeholder seg retten til å skyte ned USAs bombefly i internasjonalt luftrom.

Under pressekonferansen sa Trump at konflikten skyldes Nord-Koreas leder, Kim Jong Un.

- Han oppfører seg veldig dårlig. Han sier ting som absolutt aldri burde bli sagt. Og vi svarer på de tingene, sier Trump.

Ifølge Fox News får Trump støtte fra den spanske statsministeren. Rajoy sa blant annet at den spanske regjeringen vil trappe opp sanksjonene mot Nord-Korea.

Utvider sanksjoner

Tidligere tirsdag ble det kjent at USA utvider sanksjonene mot Nord-Korea, som følge av diktaturets missil- og kjernevåpenprogram.

Totalt åtte nordkoreanske banker og 26 personer fra bankenes ledelse ble tirsdag føyd til på sanksjonslisten, opplyser det amerikanske finansdepartementet, ifølge NTB.

- Dette styrker vår strategi om å isolere Nord-Korea totalt for å oppnå vårt mål om en fredelig og atomvåpenfri koreansk halvøy, sier USAs finansminister Steven Mnuchin.

Alle bedrifter og personer som er oppført på sanksjonslisten, har fått sine midler i USA fryst.