Trump: - Vinner lett

President Donald Trump viser seg offentlig for første gang siden valgnatta.

LANGET UT: President Donald Trump gikk hardt ut mot valgresultatet under en pressekonferanse i Det hvite hus, natt til fredag. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON / PHILADELPHIA / OSLO (Dagbladet): Det var varslet at presidenten skulle holde pressekonferanse klokka 00.30, men han var noen minutter sein. Klokka 00.46 inntar Trump podiet i presserommet i Det hvite hus.

Han sier at han vil gi velgerne en oppdatering på valget.

- Hvis du teller de lovlige stemmene, vinner jeg lett. Teller du de ulovlige stemmene, kan de prøve å stjele valget fra oss, hvis du teller stemmene som kom inn seint. Vi ser nøye på det. Mange stemmer kom inn seint.

Torsdag gjentok Trump flere påstander om valgfusk. Han kom ikke med noen dokumentasjon som kan bevise påstandene, skriver nyhetsbyrået AP. Også CNN melder at det ikke ble lagt fram ett eneste bevis på valgfusk.

- Latterlige

Trump påpeker og skryter også av at han har vunnet vippestatene Florida, Iowa og Ohio. Videre snakker presidenten om meningsmålinger rett i forkant av valgdagen, som viste en Biden-ledelse i flere vippestater.

- Vi har vunnet med historiske tall. Meningsmålingene har bevisst tatt feil. Tallene var latterlige. De har spådd en demokratisk bølge, det var falskt. Det var gjort for å undertrykke, men det ble en rød bølge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer