Trump: - Vurderer seriøst å stille til valg igjen

I sitt første intervju med et stort nyhetsnettverk siden han forlot Det hvite hus, sier USAs tidligere president Donald Trump at han seriøst vurderer å stille til valg igjen i 2024.

VURDERER Å STILLE: USAs tidligere president Donald Trump har hintet om å stille til valg igjen i presidentvalget i 2024 tidligere, men nå er han klar i sin tale. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, FOX News. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg ser veldig seriøst på det, utrolig seriøst, sier Trump til Fox News-verten Sean Hannity i sitt første store TV-sendte intervju siden han forlot Det hvite hus 20. januar, sendt natt til tirsdag norsk tid.

Han sier at han studerer ideen om å stille til valg igjen i presidentvalget i 2024, men vil foreløpig ikke forplikte seg til planene.

- Fra et juridisk ståsted vil jeg ikke snakke mer om det helt ennå, det er litt for tidlig, sier han – uten å utdype hva det juridiske innebærer.

Trump står i hvert fall overfor to rettslige utfordringer:

  • Han og hans organisasjon Trump Organization etterforskes av statsadvokat Cyrus Vance på Manhattan i New York, angivelig for skatte- og forsikringskriminalitet, ifølge New York Times.
  • Trump etterforskes også av påtalemyndigheten i Fulton County i Georgia, for en telefonsamtale mellom ham og valgansvarlig i delstaten, Brad Raffensperger, 2. januar, da han forsøkte å presse Raffensperger til å «finne 11 780 stemmer», slik at han fikk flere stemmer enn Biden i Georgia i presidentvalget.

- Har fantastiske tall

Også på den årlige CPAC-konferansen i regi av American Conservative Union (ACU) i februar, hintet Trump om å stille til valg igjen. Men Trump framhever nå at han har «fantastiske tall» og er mer populær enn før presidentvalget i 2020, ifølge ham selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer