Trump-administrasjonen anker innreiseforbud til Høyesterett. Mener forbudet må få tre i kraft umiddelbart

ANKER: Donald Trump og hans administrasjon tar innreiseforbudet inn for Høyesterett. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpix
ANKER: Donald Trump og hans administrasjon tar innreiseforbudet inn for Høyesterett. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sent torsdag kveld amerikansk tid anket Trump-administrasjonen sitt omstridte reiseforbud inn for Høyesterett, skriver CNN.

Forbudet ble stoppet av føderale domstoler i Hawaii og Maryland i mars. Trump-regjeringen anket,

Vil iverksette innreiseforbudet umiddelbart

Ankedomstolen i Maryland slo i forrige uke fast at innreiseforbudet, som skal stanse utstedelse av nye visum til borgere fra seks overveiende muslimske land, trolig bryter med grunnloven fordi forbudets primære mål er å ramme muslimer, og opprettholdt dermed kjennelsen.

I kjennelsen står det at forbudet «påberoper seg rikets sikkerhet på et vagt vis, men bygger på religiøs intoleranse». Med 10 mot 3 stemmer kom retten fram til at forbudet er grunnlovsstridig.

Trump-administrasjonen argumenterer nå for at de bør få lov til å iverksette innreiseforbudet umiddelbart, mens Høyesterett vurderer saken.

- Vi har bedt Høyesterett høre denne viktige saken og er sikre på at president Trumps presidentordre er godt innenfor hans rettmessige autoritet til å sørge for at nasjonen er trygg og beskytte våre samfunn fra terrorisme, sier talsperson for Justisdepartementet, Sarah Isgur Flores.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer