Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump-rådgiverens ektemann:

- Trump-administrasjonen er som et «shit show» i en brennende søppelcontainer

George Conway er ikke spesielt begeistret for administrasjonen hvor kona, Kellyanne Conway spiller en av hovedrollene.

IKKE ENIGE: Trumps nære rådgiver, Kellyanne Conway, og ektemannen George Conway er ikke enige om USAs president. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB Scanpix
IKKE ENIGE: Trumps nære rådgiver, Kellyanne Conway, og ektemannen George Conway er ikke enige om USAs president. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Kellyanne Conway kom inn som valgkampsjef for Donald Trump på slutten av valgkampen i 2016 og fikk mye av æren for at han klarte å vinne. Siden har hun fortsatt som en av hans fremste og mest profilerte rådgivere i Det hvite hus.

Samtidig har ektemannen, George Conway, blitt en av de fremste, konservative kritikerne mot Trump - særlig på Twitter. Han er selv en konservativ advokat, og var inntil i mars republikaner. Men nå ser det ut til at han har stadig mindre til overs overs for Trump-administrasjonen.

Den svært synlige uenigheten har fått mye oppmerksomhet i amerikanske medier.

- Jeg tror ikke hun liker kritikken. Men jeg har sagt til henne at jeg ikke liker administrasjonen. Så det er uavgjort, sier Conway i et intervju med podkasten Scullduggery, som lages av Yahoo News.

- Veldig rystende

Foruten tvitringen har han også startet gruppa Checks and Balances, som oppfordrer konservative advokater til å ta til orde mot Trump.

- Du trenger ikke å forbli taus når du ser noe du ikke liker, som ikke er konsistent med rettsstatens tidløse prinsipper, sier Conway.

Han understreker at han er fornøyd med at Trump har utnevnt konservative dommere som Neil Gorsuch og Brett Kavanaugh til amerikansk høyesterett. Samtidig reagerer han blant annet sterkt på presidentens tvitring. Som da Trump tok til Twitter for å kritisere sin egen justisminister, Jeff Sessions, for å sikte de to kongressrepresentantene Chris Collins og Duncan Hunter under valgkampen.

- Å kritisere justisministeren for å tillate rettferdig etterforskningen uten hensyn til partitilhørighet, er veldig rystende, sier Conway.

Han har også blant annet ytret seg kritisk om hvordan Trump gjorde Matthew Whitaker til fungerende justisminister da han sparket Sessions.

Amper stemning: CNNs nyhetsanker Chris Cuomo og Trumps spesialrådgiver Kellyanne Conway greier ikke å la være å snakke i munnen på hverandre da Cuomo krever informasjon om årsaken til at FBI-direktør James B. Comey fikk sparken onsdag 10. mai 2017. Video: CNN. Vis mer Vis mer

- Dette vil jeg ikke

Selv var han aktuell til en prestisjefylt sjefsjobb i justisdepartementet, men trakk seg fra prosessen. Da Trump sparket den daværende FBI-sjefen James Comey, skjønte han at Trump ville få et anstrengt forhold til sitt eget justisdepartement.

- Denne administrasjonen er «et shit show» i en brennende søppelcontainer. Og jeg tenkte: Dette vil jeg ikke, sier Conway i podkasten og legger til:

- Jeg forstod at denne fyren kommer til å være i krig med justisdepartementet, og jeg kommer til å være i midte av departementet han er i krig med. Hvorfor vil noen ønske å være der?

På valgnatta i 2016 skal Conway ha vært så lykkelig over at Trump vant at han gråt. Han har ikke mye til overs for Hillary Clinton og var selv advokat for Paula Jones da hun saksøkte daværende president Bill Clinton på 1990-tallet.

- Kona mi gjorde en fantastisk ting. Hun fikk denne fyren valgt. Andre folk tar æren for det, men hun fikk fyren valgt. Hun gikk på TV, hun holdt disiplinert grep om budskapet i valgkampen. Han var i dass da hun tok over valgkampen hans, sier Conway.

- Til Australia

Nå er han imidlertid ikke lenger sikker på om han ville stemt på Trump.

SKAPER OVERSKRIFTER: Donald Trump skaper stadig overskrifter verden over. Denne gangen er det etter fiffig behandling av en paraply. Se hendelsen her! Video: AP Vis mer

- Dersom jeg sto overfor det valget igjen, ville jeg sannsynligvis flyttet til Australia, sier Conway.

Han mener også det kan bli aktuelt å stille Trump for riksrett dersom Russland-etterforskningen viser at det grunnlag for det.

Fram til mars i år var Conway registrert som republikaner. Nå er han uavhengig.

- Jeg følte meg ikke komfortabel som republikaner lenger. Jeg synes det republikanske partiet er blitt en sekt rundt én person, sier Conway og understreker at han ikke vil støtte Trumps valgkamp for å bli gjenvalgt.

- Illojalt

Tidligere i år publiserte Washington Post et omfattende portrettintervju med Kellyanne Conway hvor leserne fikk et innblikk i ekteskapet.

- Hun sa til meg at hun synes det er respektløst når George tvitrer negative ting om presidenten. Hun sa at det var nesten som å bryte ekteskapsløftene. Det er så illojalt hun mente det var, sier journalisten bak intervjuet, Ben Terris, til CNN etter podkast-intervjuet til George Conway.

Selv hevder Kellyanne overfor Fox News at hun ikke lar seg prege av ektemannens kritikk.

- Det påvirker ikke meg eller jobben min i det hele tatt. Jeg har aldri hatt det bedre både personlig og profesjonelt. Folk krangler om grunnloven hver eneste dag, sier hun.

Trump ble i forrige uke konfrontert et kritisk utspill fra George Conway.

- Mener du herr Kellyanne Conway? Han prøver bare å få oppmerksomhet for seg selv. Hvorfor spør du ikke Kellyanne om dette? Hun kjenner ham kanskje bedre enn meg. Jeg kjenner virkelig ikke fyren, sa presidenten.

ANGRER: Donald Trump nærmer seg nå toårsdagen sin som president i USA. I et ferskt intervju med Sinclair Broadcast Group, innrømmer presidenten at han angrer på noe av det han har gjort de siste årene. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!