FNs hovedforsamling:

Trump advarer før torsdagens FN-møte

- Vi lar oss ikke bli utnyttet lenger, sa han i et kabinettmøte onsdag.

ADVARER: Donald Trump kan komme til å holde tilbake støtte til landene som stemmer for en resolusjon som fordømmer Jerusalem-avgjørelsen. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Scanpix
ADVARER: Donald Trump kan komme til å holde tilbake støtte til landene som stemmer for en resolusjon som fordømmer Jerusalem-avgjørelsen. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Torsdag skal FNs hovedforsamling holde et hasteinnkalt møte for å vurdere en resolusjon som fordømmer Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Trump har også annonsert at de ønsker å flytte ambassaden dit.

Onsdag varslet USAs FN-ambassadør, Nikki Haley, om at de vil merke seg hvem som stemmer for resolusjonen.

- Vi får alltid beskjed om at vi må gjøre mer, og gi mer. Så, når vi tar en beslutning om hvor vi skal lokalisere VÅR ambassade, forventer vi ikke at de landene vi har hjulpet, skal vende seg mot oss, skrev hun på Twitter.

- Vi bryr oss ikke

I etterkant av utspillet har Trump også kommet på banen med advarsler.

- Bare la dem stemme mot oss, sa han i et kabinettmøte onsdag, ifølge CNN.

- Vi bryr oss ikke, vi vill bare spare masse penger. Det er ikke slik som det var før, at de kunne stemme mot oss, og likevel betalte vi dem flere hundre millioner dollar uten å vite hva de gjorde med det.

Med kommentaren indikerer Trump at han vil holde tilbake støtte til land som stemmer for resolusjonen. Særlig var advarselen tilsiktet land i Afrika, Asia og Latin-Amerika, som er regnet som mer sårbare for press fra USA, ifølge The Guardian.

- En fornærmelse

Trump indikerte også at advarslene er noe han og Haley har blitt enig om på forhånd, og hevdet at den amerikanske befolkningen er lei av å bli utnyttet.

- Vi kommer ikke til å la oss bli utnyttet lenger, sa Trump.

Mandag la USA ned veto da de 14 andre landene i FNs sikkerhetsråd stemte for en resolusjon som kritiserer Trumps Jerusalem-avgjørelse. Flere av USAs nære allierte stemte for resolusjonen, som Storbritannia, Frankrike og Japan.

Nikki Haley reagerte kraftig i etterkant av møtet.

- Det vi så her i dag var en fornærmelse, og vil ikke bli glemt. Det er enda et eksempel på at FN gjør mer skade, enn godt, i håndteringen av Israel-Palestina-konflikten, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer