Møte: Tirsdag møtte Donald Trump Malaysias statsminister, Najib Razak. Da tok han seg også tid til å kommenter FNs sikkerhetsråds ferske sanksjoner mot Nord-Korea. Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix
Møte: Tirsdag møtte Donald Trump Malaysias statsminister, Najib Razak. Da tok han seg også tid til å kommenter FNs sikkerhetsråds ferske sanksjoner mot Nord-Korea. Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Donald Trump

Trump advarer Nord-Korea: - Disse sanksjonene er ingenting sammenliknet med hva som må skje

Vi håper at alle vil spille en mer aktiv rolle i arbeidet med å sette press på Nord-Korea, sier talspersonen for Det hvite hus, Sarah Sanders.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mandag kveld vedtok FNs sikkerhetsråd å innføre ytterligere sanksjoner mot Nord-Korea. Tirsdag meldte også Donald Trump seg på, og lover at dette er bare starten.

- Dette er bare et lite framskritt, ikke noen stor greie. Men det er ingenting sammenliknet med hva som til syvende og sist må skje, sier den amerikanske presidenten ifølge Reuters.

Avgjørelsen om å stoppe tekstileksport og innsnevre eksporten av oljeprodukter til Nord-Korea var enstemmig, med støtte fra både Kina og Russland. Det sier Trump at han er fornøyd med, men er usikker på om det vil ha noen innvirkning.

Det var i forbindelse med tirsdagens møte med Malaysias statsminister, Najib Razak, at Trump kommenterte sikkerhetsrådets vedtak.

SIRENER: Millioner av japanere nord i landet våknet i dag opp til lyden av sirener og meldinger om at de måtte søke ly, da et nordkoreansk missil passerte i lufta over dem. Video: CNN / Joemark Narsico / Korean Central Television Vis mer

Vil stoppe atomprogram

Sanksjonene kommer som en følge av Nord-Koreas sjette og hittil kraftigste atomprøvesprengning søndag forrige uke. Sikkerhetsrådets formål er å stoppe Nord-Koreas atomprogram.

Men det er ikke bare Trump som er på ballen. Ifølge Bloomberg advarer hans finansminister Steven Mnuchin kineserne om hva som vil skje om de ikke støtter sanksjonene.

MISSILSKYTING: Kim Jong-un og Nord Korea er offensive og aggressive om dagen, og i følge forfatter og Dagbladet-journalist Sun Heidi Sæbø bør trusselen tas på alvor. Vis mer

- Hvis Kina ikke følger dem, vil vi innføre ytterligere sanksjoner som vil forhindre dem i å ha tilgang til det amerikanske og internasjonale dollarsystemet - og det er ganske omfattende.

- Vurderer alle muligheter

Men disse planene settes på vent inntil videre, for å gi Kina tid til å vise at de støtter sanksjonene.

På spørsmål om Trump vurderer slike handlinger, svarer talspersonen for Det hvite hus, Sarah Sanders, at de vurderer alle muligheter.

- Presidenten har sagt at han vil at alle land skal involvere seg og gjøre mer. Vi håper at alle vil spille en mer aktiv rolle i arbeidet med å sette press på Nord-Korea, sier hun til Reuters.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer