Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump-advokat krever at sjokkboka stoppes

Krever full stans av Michael Wolffs bok «Fire and Fury».

KREVER STANS: En Beverly Hills-basert advokat som representerer president Donald Trump, krever full stans av Michael Wolff-boka «Fire and Fury» som gir et unikt innblikk i en kaotisk administrasjon. Foto: AP Photo/Evan Vucci/NTB Scanpix
KREVER STANS: En Beverly Hills-basert advokat som representerer president Donald Trump, krever full stans av Michael Wolff-boka «Fire and Fury» som gir et unikt innblikk i en kaotisk administrasjon. Foto: AP Photo/Evan Vucci/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kom det en rekke drypp fra Hollywood Reporter-journalist Michael Wolffs bok fra innsida av Det hvite hus.

I boka kaller blant annet Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon et møte Trump jr. hadde med russere for «forrædersk» og «upatriotisk».

Boka inneholder også en rekke lite flatterende beskrivelser av Trumps familie og sjokkerende påstander om motivasjonen til USAs president.

Krever full stans

Nå krever en av Trumps advokater at boka umiddelbart stoppes. Den skal etter planen komme ut neste uke, og advokaten krever at utdrag og oppsummeringer fra boka heller ikke publiseres, skriver Washington Post.

Brevet er sendt både forfatteren og forlaget Henry Holt and Co.

Trumps advokat Charles Harder truet i går i brevs form med å saksøke Bannon for brudd på fortrolighetsavtaler.

- Du har brutt avtalen ved blant annet å ha kommunisert med forfatteren Michael Wolff om Trump og hans familiemedlemmer, heter det i brevet.

Detaljer

I boka hevder blant annet Wolff at Trump egentlig ikke ønsket å bli valgt til president. Planen skal i stedet ha vært å bruke valgkampen som markedsføring av Trumps næringsvirksomhet.

Han skriver også at Donald Trump jr. fortalte en venn at faren så ut som han hadde sett spøkelser da han vant valget og at kona hans Melania gråt, og ikke av glede.

Denne påstanden avvises av Melania Trumps talsperson Stephanie Grisham, som forsikrer at Melania ble svært glad da Trump vant valget.

Videre hevdes det at Trumps datter Ivanka ønsker å bli president.

Trump lynende forbanna

Bannon virker som en av de aller mest sentrale kildene i boka, og Donald Trump reagerte i går meget sterkt på den tidligere sjefstrategens uttalelser.

- Steve Bannon har ikke noe med meg eller presidentskapet mitt å gjøre. Da han ble sparket, mistet han ikke bare jobben. Han mistet forstanden, skriver Trump.

Han skriver videre at Bannon hadde lite å gjøre med hans seier i valgkampen.

- Steve representerer ikke velgerne mine. Han gjør det bare for egen vinning.

Videre sier Trump at Bannon lot som han var i krig med mediene.

- Likevel brukte han tida i Det hvite hus på å lekke falske informasjon til mediene for å få seg selv til å virke viktigere enn han var, skriver Trump.

- Steve var nesten aldri i møter sammen med meg og lot bare som han hadde innflytelse for å lure folk uten peiling og tilgang, som han har hjulpet med å skrive falske bøker, svarer Trump.

- En flott mann

Steve Bannon kaller imidlertid Donald Trump for en flott mann og sier han støtter ham på alle måter få timer etter at presidenten anklaget ham for å ha mistet forstanden.

- Du vet jeg støtter ham dag ut og dag inn, enten på reise gjennom landet med Trumps mirakeltale eller i showet eller på nettsiden, sa Bannon til radiokanalen Sirius XM onsdag kveld.

Bannon gikk tilbake som sjef for høyreradikale Breitbart etter at han sluttet som sjefstrateg.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!