FULL STØTTE: President Donald Trump gir sin utvalgte som ny høyesterettsdommer Brett Kavanaugh full støtte mot overgrepsanklager. Her er de to i Det hvite hus i juli i år. Foto: NTB Scanpix/AP/Evan Vucci
FULL STØTTE: President Donald Trump gir sin utvalgte som ny høyesterettsdommer Brett Kavanaugh full støtte mot overgrepsanklager. Her er de to i Det hvite hus i juli i år. Foto: NTB Scanpix/AP/Evan VucciVis mer

Trump hardt ut mot overgrepsanklager mot hans utvalgte til Høyesterett

Trump angriper kvinnen som hevder hun ble forsøkt voldtatt av hans utvalgte til høyesterett

Mener Christine Blasey Ford burde anmeldt Brett Kavanaugh hvis saken var «så alvorlig som hun sier».

Det skal være første gang at president Donald Trump offentlig omtaler Christine Blasey Ford ved navn.

Ford har fortalt at Kavanaugh, som er Trumps utvalgte til en ledig plass i amerikansk høyesterett, forsøkte å voldta henne på 80-tallet.

- Jeg er ikke i tvil om at, hvis overgrepet var så ille som Ford sier det var, burde en anmeldelse ha blitt levert inn umiddelbart hos det lokale politiet, enten av henne eller hennes kjære foreldre, skriver presidenten på Twitter fredag morgen.

– Jeg oppfordrer henne til å legge fram slike anmeldelser slik at vi kan få vite dato, tidspunkt og sted!, skriver han.

Presidenten har til nå unngått å navngi Ford, som er universitetsprofessor i California, og han har også unngått å reise tvil rundt hennes fremstilling av saken.

I påfølgende meldinger på Twitter fredag omtaler Trump Kavanaugh som «en flott mann, med feilfritt rykte», som er «under angrep av venstreradikale politikere som ikke ønsker å vite svarene, de ønsker bare å ødelegge og forsinke. Fakta betyr ikke noe. Jeg har det slik med dem hver eneste dag i Washington», skriver Trump.

- De radikale venstreadvokatene ønsker at FBI engasjere seg NÅ. Hvorfor ringte ikke noen til FBI for 36 år siden? skriver presidenten.

Ford anklager Kavanaugh for å ha forsøkt å voldta henne under en fest da de to gikk på videregående skole for over 30 år siden. Kavanaugh avviser anklagene.