Trump angriper Londons ordfører etter blodig døgn

- Han er en katastrofe, lyder presidentens dom over Londons ordfører.

ANGRIPER ORDFØRER: Donald Trump lar sjelden muligheten til å kritisere Londons ordfører, Sadiq Khan, løpe fra seg. Ei heller lørdag. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB scanpix
ANGRIPER ORDFØRER: Donald Trump lar sjelden muligheten til å kritisere Londons ordfører, Sadiq Khan, løpe fra seg. Ei heller lørdag. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Innledningen på denne helga var uvanlig blodig til London å være. I løpet av et døgn var det fem alvorlige voldshendelser i de sentrale og sørlige delene av London.

Tre drap

Fredag ettermiddag ble en 18 år gammel mann knivstukket og drept i Wandsworth i Sør-London, skriver BBC.

Bare 12 minutter seinere måtte politiet igjen rykke ut til Plumstead, sørøst i London, der en 19 år gammel mann hadde blitt skutt og drept.

Lørdag ettermiddag ble en mann i 30-åra knivstukket i Tower Hamlets, ganske sentralt i London. Han døde av skadene han ble påført.

Og i morgentimene lørdag ble to menn knivstukket i Clapham i Sør-London, og en i Brixton, også det i Sør-London. To av mennene skal ikke ha blitt påført livstruende skader, mens tilstanden til en av mennene som ble knivstukket i Clapham ikke er kjent.

London-ordfører Sadiq Khan var svært opprørt over drapene på de to tenåringene.

«Jeg blir forferdet av å høre at to unge liv har endt med bare noen minutters mellomrom i Wansworth & Greenwich», skrev Khan på Twitter.

- En katastrofe

Det blodige døgnet vekket også en av London-ordførerens argeste kritikere. Det er ikke noen av Khans innenrikspolitiske motstandere, men selveste Donald Trump, USAs president.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer