Trump anklages for å ha brukt stiftelse til personlig og politisk vinning

- Et sjokkerende mønster av ulovligheter, sier statsadvokaten om stiftelsen, som nå legges ned.

LEGGER NED: Donald Trump har gått ned på å legge ned Trump Foundation, etter anklager om at han har brukt stiftelsen til personlig og politisk vinning. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix
LEGGER NED: Donald Trump har gått ned på å legge ned Trump Foundation, etter anklager om at han har brukt stiftelsen til personlig og politisk vinning. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ble det kjent at president Donald Trump har gått med på å legge ned sin private stiftelse Trump Foundation som følge av et pågående søksmål fra delstaten New York, skriver Washington Post.

«Vedvarende ulovlig oppførsel»

Søksmålet, som ble kjent i august, kom som et resultat av en toårig etterforskning etter at Washington Post satte et kritisk søkelys på stiftelsen.

«Lite annet enn et sjekkhefte for utbetalinger fra mr. Trump», lød statsadvokat Barbara Underwoods beskrivelse av driften av stiftelsen da søksmålet ble kjent.

Statsadvokaten mente at Trump og hans barn har misbrukt veldedige midler til å fremme egne politiske og økonomiske interesser.

Pengene skal blant annet ha blitt brukt til å promotere Trumps egne hoteller og kjøpe ting til ham og familien.

Statsadvokaten mener at Trump har brukt stiftelsen til å betale ut 100 000 dollar i forbindelse med et tvisteforlik vedrørende Trumps residens Mar-a-Lago i Florida, og 158 000 dollar skal ha blitt brukt på et forlik om en golfturnering.

I søksmålet fra i sommer ble det også påstått at man i stiftelsen, som Trump opprettet i 1987, hadde bedrevet «vedvarende ulovlig oppførsel».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer