Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump antyder at problemer med stemmemaskinene kan ha endret valgresultatet

Skriver på Twitter at problemer med stemmemaskiner er rapportert over hele USA. 

Den republikanske presidentkandidaten har gjentatte ganger antydet at han kanskje ikke vil innrømme et eventuelt nederlag, hvis han skulle tape for Hillary. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Den republikanske presidentkandidaten har gjentatte ganger antydet at han kanskje ikke vil innrømme et eventuelt nederlag, hvis han skulle tape for Hillary. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trump mener at ødelagte stemmemaskiner endrer valgresultatet allerede før avstemningen er avsluttet.

Den republikanske presidentkandidaten har gjentatte ganger antydet at han kanskje ikke vil innrømme et eventuelt nederlag, hvis han skulle tape for Hillary, skriver The Independent.

Han har allerede skrevet en twitter-melding der han skriver at problemer med stemmemaskinene har blitt rapportert over «hele landet».

Tweeten ble retweetet tusenvis av ganger iløpet av få minutter.

«Vi får se hvordan ting utspiller seg»

I et telefonintervju med Fox News, sier Donald Trump at han har fått informasjon om at stemmemaskiner bytter ut republikanske stemmer med en stemme på Demokratene, skriver The Washington Post.

Han antyder også at maskinene kan være en del av en rigget prosess.

TOPPLØSE MOT TRUMP: To toppløse Trump-motstandere protesterte mot Trump i valglokalet presidentkandidaten senere skulle avgi sin stemme. Video: Reuters Vis mer

I intervjuet sier Trump: «Det er i stor grad et rigget system. Du ser det på stemmeavlukket også».

Da Fox News sin reporter spør Trump om han vil godta valgresultatet dersom han taper, sier han: «Vi får se hvordan ting utspiller seg».

Trump- kampanjen har allerede saksøkt et valglokale i Nevada, som skal ha holdt lokalet åpent i to timer over stengetid.

Maskintrøbbel

Problemer med stemmemaskinene har blitt rapportert i Sør-Carolina, New York, Missouri, Georgia, Virginia, Kentucky, Connecticut, Illinois, Indiana og Pennsylvania, skriver The Washington Post.

BUET PÅ: Utenfor valglokalet i New York ble Donald Trump og kona Melania buet på av de oppmøtte folkemassene. Video: Reuters Vis mer

Tolv velgere i Pennsylvania har rapportert at de skulle stemme på Trump, men at datamaskinen de stemte på endret deres stemmer til Clinton, skriver Fox News søster-stasjon i Luzern County i Pennsylvania, WBRE.

Problemet med maskinene skal være både ekte og utbredt, men kan også være en konsekvens av gamle og dårlige maskiner heller enn av rigging, skriver The Independent.

Avisa skriver at problemet mest sannsynlig har en sammenheng med at skjermene ikke er spesielt følsomme, og at de henger litt.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling