Trumps innreiseforbud

Trump åpner for å lage et nytt innreiseforbud: - Jeg har lyst til å overraske dere

Kan komme mandag eller tirsdag.

PRESIDENT: Innreiseforbudet til Donald Trump henger i en tynn tråd. Nå vil han se på nye muligheter for å opprettholde det. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PRESIDENT: Innreiseforbudet til Donald Trump henger i en tynn tråd. Nå vil han se på nye muligheter for å opprettholde det. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge kilder CNN har snakket med, ser Det hvite hus på flere muligheter for hvordan de skal opprettholde det kontroversielle innreiseforbudet president Donald Trump innførte i slutten av januar uten at det strider mot domstolene.

Dette er noe han også selv bekrefter, skriver AP.

- Vi har en rekke andre alternativer, inkludert å lage en ny ordre. Vi trenger fortgang i prosessen på grunn av sikkerheten. Så det kan hende at vi gjør det, sa Trump ifølge nyhetsbyrået.

Ankedomstolen i San Francisco kom i natt med en kjennelse hvor de konkluderer med at kjennelsen avgitt av en føderal dommer i Seattle, blir stående. Over 29 sider kommer domstolen med en knusende avvisning av Trump-administrasjonens juridiske argumentasjon.

Har flere alternativer

Ifølge CNNs kilde er en mulighet å skrive en ny presidentordre som er bedre tilpasset, enn den som ble sendt ut for to uker siden. Som for eksempel vil den ikke ramme fastboende i USA som har opphold, forteller en kilde til CNN.

Det var i kveld, da Donald Trump var på vei til Florida, at han selv snakket til pressen om mulighetene for en ny presidentordre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer