Trump avslører: Neste uke kommer en ny utgave av innreiseforbudet som sjokkerte verden

Gir opp den rettslige kampen, og kommer med ny presidentordre neste uke. 

NESTE STEG ER KLART: Allerede neste uke kommer Trump med en ny versjon av innreiseforbudet domstolene i USA stanset. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
NESTE STEG ER KLART: Allerede neste uke kommer Trump med en ny versjon av innreiseforbudet domstolene i USA stanset. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sin allerede smått legendariske 88 minutter lange pressekonferanse torsdag langet Trump igjen ut mot mediene.

Presidenten fortalte også hva som er hans neste steg i kampen for en strengere innvandringspolitikk.

Etter at en føderal ankedomstol vurderte Trumps innreiseforbud og opprettholdt kjennelsen som slo fast at forbudet var grunnlovsstridig, har Trump-leiren planlagt sitt neste trekk. Det er nå klart at Trump likevel ikke tar kampen videre i rettssystemet, selv om han fortsatt mener ankedomsstolen tok feil og tidligere denne måneden tvitret følgende glassklare beskjed:

- VI SEES I RETTEN, RIKETS SIKKERHET STÅR PÅ SPILL!

Gir opp plan A

I dag fortalte Trump at han kommer tilbake med erstatning for det feilslåtte innreiseforbudet neste uke. Her sikter presidenten på å ha kvittet seg med de delene av forbudet som kan tolkes som grunnlovsstridig, ifølge ABC News.

- Vi går videre. Vi kommer til å sende ut en ny presidentordre neste uke som skal beskytte landet vårt grundig. Så vi kommer til å gå videre den veien og forhåpentligvis vinne fram, sa presidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer