UVITENDE: President Donald Trump sier at han ikke visste om sin eldste sønns møte med den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
UVITENDE: President Donald Trump sier at han ikke visste om sin eldste sønns møte med den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpixVis mer

Trump avviser at han visste om sønnens møte med russisk advokat

Donald Trump sier han fikk vite om møtet for et par dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Donald Trump sier han fikk vite om fjorårets møte mellom Donald Trump jr. og den russiske advokaten for få dager siden.

- Nei, jeg visste ikke om det inntil for et par dager siden da jeg hørte om det, sa Trump onsdag til Reuters.

- Det var ingenting

Møtet mellom hans eldste sønn og den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja fant sted i juni i fjor.

Trumps uttalelse stemmer overens med det Trump jr. sa tirsdag. Han kalte møtet «20 bortkastede minutter» og at han ikke fortalte sin far om det.

- Det var ingenting. Det var ingenting å fortelle om, sa Trump jr.

Formålet med møtet var å innhente opplysninger som kunne skade Hillary Clinton, den demokratiske kandidaten, før fjorårets presidentvalg.

Tirsdag delte Trump jr. selv en epostutveksling mellom seg selv og en person som lovet «ødeleggende informasjon» om Hillary Clinton.

Men president Trump klandrer ikke sønnen.

- Jeg tror mange mennesker ville holdt det møtet, sa han.

Møtet handlet om adopsjon

Trump jr. forklarte tirsdag at han anså møtet som «research av mostanderen».

- De hadde noe, du vet, kanskje konkrete beviser på alle historiene jeg hadde hørt om ... så jeg ville høre hva det var. Men det kom ingenting ut av det, og det var helt tydelig at det ikke var det møtet handlet om, saTrump jr.

Møtet skal i stedet ha handlet om adopsjon.

Advokaten Natalia Veselnitskaja, har også benektet påstandene om at hun skal ha hatt «noe skadelig eller sensitiv informasjon om Hillary Clinton, og at «det var ikke min intensjon å ha det».

På spørsmål fra NBC om hvorfor Trump jr. trodde hun hadde den typen informasjon, svarte Veselnitskaja:

- Det er godt mulig at de virkelig ønsket seg den type informasjon. De ville så gjerne ha det at de bare hørte de tankene de ønsket.

Mener eposter er beviser

Demokratenes leder i etterretningskomiteen, Adam Schiff, mener epotsutvekslingen til Donald Trumps sønn beviser at Russland ga informasjon til Trump-kampanjen.

Schiff vil at Donald Trump jr. skal vitne foran komiteen og besvare på spørsmål om møtet han hadde med en russisk advokat i juni 2016.

I løpet av det siste halvåret er det kommet stadig nye avsløringer knyttet til Russlands antatte forsøk på å hjelpe Donald Trump i valgkampen i fjor.

(Dagbladert/NTB)