Trump ber militæret i Venezuela støtte opposisjonen

USAs president Donald Trump ber Venezuelas militære akseptere opposisjonsleder Juan Guaidos tilbud om amnesti. Trump sier alternativet er «å miste alt».

TALE: President Donald Trump snakker til venezuelanske innbyggere i Miami ved Florida International University i Miami mandag. Foto: Andrew Harnik / NTB scanpix
TALE: President Donald Trump snakker til venezuelanske innbyggere i Miami ved Florida International University i Miami mandag. Foto: Andrew Harnik / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trump talte på et arrangement ved Florida International University i Miami mandag. Foran amerikanske og venezuelanske flagg snakket han om hvordan nye tider er under oppseiling i Latin-Amerika. Trump og USA har anerkjent og støtter opposisjonsleder Juan Guaido i Venezuela og hans forsøk på å fjerne president Nicolás Maduro fra makten.

Trump ba mandag blant annet militæret i Venezuela støtte Guaido.

Ingen enkel utvei

Hittil i den politiske krisen har militæret i stor grad vært lojale til Maduro. Trump advarte imidlertid om at hvis de fortsetter å støtter presidenten, «kommer dere ikke til å finne noen trygg havn, ingen enkel utvei eller noen utvei i det hele tatt. Dere vil miste alt».

- Vi prøver å få til en fredelig maktovergang, men alle muligheter er åpne, sa Trump.

Militæret i Venezuela har de siste dagene blokkert nødhjelpsforsyninger fra USA og nektet dem adgang fra Colombia.

Nødhjelp stanset

Trump sa mandag at Maduro heller vil se folket sitt sulte enn å gi dem forsyningene.

- Jeg ber hvert medlem av Maduro-regimet: Få slutt på dette marerittet med fattigdom, sult og død. SETT FOLKET DERES FRI. Sett landet deres fri! Tiden er inn for alle venezuelanske patrioter til å handle sammen, som et forent folk. Ingenting kunne vært bedre for Venezuelas framtid, skriver president Trump i en av flere meldinger på Twitter om krisen i det latinamerikanske landet mandag kveld.

Opposisjonsleder Guaido har sagt at han ønsker en million frivillige innen førstkommende lørdag til å trosse soldatene langs grensa og få inn mat og medisiner til den kriserammede befolkningen. Over 600.000 personer skal ha registrert seg som frivillige.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer