Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump besøker Storbritannia 13. juli

Det hvite hus bekrefter at president Donald Trump besøker Storbritannia den 13. juli for samtaler med statsminister Theresa May.

President Donald Trump her fotografert i Det hvite hus torsdag, skal besøke Storbritannia i juli, bekrefter Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump her fotografert i Det hvite hus torsdag, skal besøke Storbritannia i juli, bekrefter Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det dreier seg om et såkalt «arbeidsbesøk», opplyser kildene. Også Storbritannias USA-ambassadør bekrefter meldingen.

Etter at Theresa May var raskt ute med å invitere den omstridte amerikanske presidenten til landet, er besøket blitt utsatt en rekke ganger. May var den første utenlandske regjeringssjefen som besøkte Trump etter at han ble innsatt som president i 2017.

Både Londons ordfører Sadiq Khan, en rekke folkevalgte og mange andre briter har protestert mot at Trump kommer på offisielt besøk. Bakgrunnen er blant annet at Trump i fjor delte en omstridt video på Twitter som først ble lagt ut av en britisk ytre høyre-politiker.

Det har også vært argumentert med at det vil være pinlig for dronning Elizabeth å møte den brautende presidenten. Et statsbesøk omfatter alltid et møte med dronningen, og det var det som opprinnelig lå i kortene da May inviterte den ferske amerikanske presidenten tidlig i fjor. Et arbeidsbesøk er lavere rangert, og innebærer mindre pomp og prakt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media