Trump besøker Storbritannia 13. juli

Det hvite hus bekrefter at president Donald Trump besøker Storbritannia den 13. juli for samtaler med statsminister Theresa May.

President Donald Trump her fotografert i Det hvite hus torsdag, skal besøke Storbritannia i juli, bekrefter Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump her fotografert i Det hvite hus torsdag, skal besøke Storbritannia i juli, bekrefter Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det dreier seg om et såkalt «arbeidsbesøk», opplyser kildene. Også Storbritannias USA-ambassadør bekrefter meldingen.

Etter at Theresa May var raskt ute med å invitere den omstridte amerikanske presidenten til landet, er besøket blitt utsatt en rekke ganger. May var den første utenlandske regjeringssjefen som besøkte Trump etter at han ble innsatt som president i 2017.

Både Londons ordfører Sadiq Khan, en rekke folkevalgte og mange andre briter har protestert mot at Trump kommer på offisielt besøk. Bakgrunnen er blant annet at Trump i fjor delte en omstridt video på Twitter som først ble lagt ut av en britisk ytre høyre-politiker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer