Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump-bok midlertidig stanset

En «eksplosiv» bok om USAs president Donald Trump er midlertidig stanset av retten.

STANSET: En bok om USAs president Donald Trump er midlertidig stanset. Foto: NTB Scanpix.
STANSET: En bok om USAs president Donald Trump er midlertidig stanset. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Ei bok som skildrer familielivet til USAs president Donald Trump, skrevet av hans niese, er midlertidig stanset av retten.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Trumps niese Mary Trump (55) er dattera til Donald Trumps eldste bror, Fred Trump junior. I midten av juni bekreftet forlaget Simon & Schuster at boka hennes vil bli gitt ut 28. juli.

I forrige uke ba presidentens bror Robert Trump en dommer i bydelen Queens i New York om å stanse boka, som har tittelen «For mye og aldri nok. Hvordan min familie skapte verdens farligste mann».

Robert Trump anklager Mary for å bryte en avtale hun undertegnet i 2001 om arven etter eiendomsmagnaten Fred Trump - Donalds far og Marys bestefar.

Dommer Hal B. Greenwald slo tirsdag fast at boka skal stanses inntil det har blitt tatt en avgjørelse rundt påstandene fra presidentens bror om at boka er i strid med et forlik.

VALGFUSK: President Donald Trump fyrer løs på Twitter. Vis mer

En høring er satt til 10. juli.

Både Daily Beast og New York Times skriver at en av de eksplosive avsløringene i boka er hvordan Mary Trump var en sentral kilde da New York Times i fjor avdekket Trumps tvilsomme skattesituasjon, og hvordan han hadde mottatt mer enn 400 millioner dollar - omregnet til dagens verdi - fra farens eiendomsimperium.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!