Corey Lewandowski har fått sparken. Her står han til venstre for sin tidligere sjef og presidentkandidat Donald Trump. Foto: AP Photo/Gerald Herbert, File / NTB Scanpix
Corey Lewandowski har fått sparken. Her står han til venstre for sin tidligere sjef og presidentkandidat Donald Trump. Foto: AP Photo/Gerald Herbert, File / NTB ScanpixVis mer

Trump bytter valgkampsjef

Det melder New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump har sagt opp sin valgkampsjef, Corey Lewandowski.

Det opplyser Trumps kommunikasjonssjef Hope Hicks til New York Times.

- Vi er takknemlig for Coreys arbeid for oss, og ønsker ham til lykke med fremtiden, sier Hicks.

- Trengte endringer

Ifølge New York Times bekymrer nå flere av Trumps støttespillere og donorer seg over hvor kampanjen til den republikanske kandidaten skal ta veien nå opp mot presidentvalget.

En annen person sier at Trump-kampanjen nå har et ønske om å samle det republikanske partiet rundt Trump. Det er også viktig ifølge avisas kilder å gjøre endringer nå før innspurten, hvor Hillary Clinton sannsynligvis bli motkandidat.

Michael Caputo, som fortsatt jobber for Trump-kampanjen, skrev dette på Twitter mandag ettermiddag:

- Ding dong the witch is dead (heksa er død red anm.). Caputo, som jobber i kommunikasjonsavdelinga til kampanjen, skal ifølge New York Times ha følt seg motarbeidet av Lewandowski.

Les også hva norske stortingspolitikere mener om Trump: - En potensiell katastrofe.

Lot Trump være Trump

Ifølge nyhetsbyrået AP var Lewandowski en av forkjemperne for strategien om å «la Trump være Trump», skriver NTB.

Han har flere ganger avvist forslag om at Trump burde hyre inn mer politisk erfaring i sin stab. Han skal også ha oppfordret Trump til ikke å legge noen demper på sine uttalelser, bare fordi han er kommet nærmere presidentvalgkampen.

Arrestert for vold

Lewandowski har fått kritikk for hvordan han har behandlet pressen. I mars i år ble kampanjelederen arrestert og siktet for vold mot en reporter.

Ifølge politirapporten skulle Lewandowski ha angrepet journalisten Michelle Fields på et valgkampmøte i Florida.

En overvåkningsvideo frigitt av politiet viser at Lewandowski holder rundt armen til Fields og dra henne mot seg i det hun prøver å stille Trump et spørsmål.

Men påtalemyndigheten i Florida droppet å ta ut tiltale mot Lewandowski i april. Trump selv var hele veien sikker på at hans daværende kampanjeleder var uskyldig.

Statsadvokaten mente Lewandowski kan ha forsøkt å beskytte Trump.

- Gratulasjoner

Trump, som har sikret seg flertall blant republikanske delegater for å bli partiets presidentkandidat, har vært i hardt vær for en rekke kontroversielle uttalelser.

Etter Orlando-massakren uttalte Trump at han «setter pris på gratulasjonene for å ha rett angående radikal islam», men at han «ikke vil ha gratulasjoner». «Jeg vil ha tøffhet og årvåkenhet. Vi må være smarte!» skrev han.

Dagen etter angrepet sa Trump at «det er synd at de unge menneskene som ble drept i helgen, ikke hadde pistoler på hoften» – et budskap han også kom med etter terrorangrepet mot konsertlokalet Bataclan i Paris i fjor, skriver NTB.

Søndag kommenterte våpenlobbyen NRA at de ikke mener folk bør ha med seg skytevåpen når de går på byen og drikker alkohol. Mandag hevdet Trump at han mente at vakter og ansatte på nattklubben burde hatt våpen.

(NTB / Dagbladet)