Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump

- Trump-datter vil bli president

Donald Trumps eldste datter, Ivanka Trump, ønsker å bli USAs første kvinnelige president.

USAS FØRSTE KVINNELIGE PRESIDENT? Ivanka Trump, presidentens datter, ønsker å bli president en gang i framtida, ifølge ny bok. Foto: NTB scanpix
USAS FØRSTE KVINNELIGE PRESIDENT? Ivanka Trump, presidentens datter, ønsker å bli president en gang i framtida, ifølge ny bok. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ivanka Trump (36) og ektemannen og presidentrådgiveren Jared Kushner (36) har inngått en avtale med hverandre: Dersom Ivanka får muligheten skal hun stille som presidentkandidat.

Det kommer det fram i en ny bok skrevet av journalisten og forfatteren Michael Wolff.

Boka «Fire and Fury» handler om livet på innsiden av Det hvite hus og er basert på 200 intervjuer, blant annet presidenten selv. Boka kommer ut neste uke, men flere medier har fått tilgang til boka allerede nå.

«Jarvanka»

Forfatteren skriver, gjengitt av blant andre BBC og The Guardian, at Ivanka har planen for framtida klar.

- De har inngått en avtale med hverandre: Hvis muligheten kommer, vil hun stille som presidentkandidat. Den første kvinnelige presidenten blir ikke Hillary Clinton, men Ivanka Trump, skriver Wolff.

Når dette eventuelt vil skje, kommer ikke fram.

Ifølge forfatteren ble tidligere sjefstrateg Steven Bannon «forferdet» da han hørte om denne nyheten. Bannon, som fikk sparken i august, har siden han sluttet gått hardt ut mot president Trump - også i boka til Wolff.

Ifølge boka omtaler Bannon Jared Kushner og Ivanka Trump for «Jarvanka». BBC skriver at det er fordi ekteparet fikk begge jobber i Det hvite hus takket være familierelasjonen.

Kanalens Nord-Amerika-korrespondent, Anthony Zurcher, skriver at ekteparet representerer det Bannon kjemper imot, blant annet «østkyst-elitisme».

BUET UT: Førstedatter, og president Trumps assistent, Ivanka Trump, deltok på «Womens20 summit» i Berlin. Her beskrev hun faren som en forkjemper for kvinner og familier. Det var ikke publikum helt enig i. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer

«Ubetalt» assistent

Det vakte oppsikt da det ble kjent at eldstedattera til presidenten skulle bli hans «ubetalte» assistent. Ikke siden 50-tallet har et barn av presidenten jobbet for sin far.

Wolff, som til daglig er redaktør i Hollywood Reporter, skriver at var det en rolle alle rundt henne anbefalte henne å ta - også Jared Kushner fikk samme anbefaling da han fikk tilbud om å bli seniorrådgiver for administrasjonen.

Ivanka Trump har foreløpig ikke kommentert innholdet til boka til Wolff, men pressesekretær i Det hvite hus, Sarah Sanders, hevder at boka er «falsk» og «misvisende», skriver BBC. Om dette gjelder hele eller deler av boka, er ikke kjent.

Den «ordentlige førstedamen»

Ivanka, som har skapt overskrifter fra alt til motetabber til USAs nepotisme-lover, har uten tvil en assistentjobb utenom det vanlige.

Eksperter mener hun egentlig fungerer som en slags stabssjef og mener hun er den «ordentlige førstedamen». Blant annet steppet hun inn for faren på G20-toppmøtet i juli i fjor og har engasjert seg i Parisavtalen der hun har forsøkt å stoppe Trump i å tre USA ut avtalen.

Før hun ble statsansatt i Det hvite hus, var hun en forretningskvinne og modell. Hun trakk seg ut av alle selveide bedrifter før hun ble presidentens assistent, men får lov til å selge eget klesmerke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!