Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump deltar ikke på korrespondentmiddagen. Bryter 97 år gammel tradisjon

- Hils alle og ha en fin kveld, skriver han på Twitter. 

AVLYSER: Etter at Donald Trump har anklaget flere medier for «fake news», har flere mediehus varslet at de ikke vil komme på middagen. Nå avlyser Trump også.  Foto: Olivier Douliery/Consolidated/dpa
AVLYSER: Etter at Donald Trump har anklaget flere medier for «fake news», har flere mediehus varslet at de ikke vil komme på middagen. Nå avlyser Trump også.  Foto: Olivier Douliery/Consolidated/dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Korrespondentmiddagen i Det hvite hus har vært en tradisjon for den politiske eliten i Washington siden 1920. Middagen finner sted siste lørdag i april hvert år, og æresgjesten som er presidenten holder gjerne en morsom tale der han forteller vitser på bekostning av journalister og andre.

SPÅMANN: Under fjorårets middag spøkte Barack Obama med Trump , og sa: «Er denne middagen for smakløs for Trump?», da det viste seg at Trump ikke var til stede. Foto: Scanpix/White House/XPOSUREPHOTOS.COM 
SPÅMANN: Under fjorårets middag spøkte Barack Obama med Trump , og sa: «Er denne middagen for smakløs for Trump?», da det viste seg at Trump ikke var til stede. Foto: Scanpix/White House/XPOSUREPHOTOS.COM  Vis mer

Under fjorårets middag spøkte Obama med Trump og sa: «Er denne middagen for smakløs for Trump?», da det viste seg at Trump ikke var til stede.

«Hva i all verden kan han ha funnet på i stedet? Er han hjemme og spiser en Trump-steik, tvitrer han fornærmelser til Angela Merkel?», fortsatte Obama, med henvisning til Trump på fjorårets middag.

Obama har kanskje ha sett inn i en spåkule, for i kveld skriver nemlig Trump på Twitter at han ikke vil delta på den tradisjonsrike middagen i det hele tatt i år heller.

«Jeg vil ikke delta på Det hvite hus sin korrespondentmiddag i år. Hils alle og ha en fin kveld», skriver Trump.

Flere mediehus har avlyst

Fredag ble flere store amerikanske medier - som CNN, LA Times, Politico, Daily Mail, Buzzfeed og New York Times - utestengt fra et pressemøte i Det hvite hus. Trumps pressetalsmann Sean Spicer håndplukket i stedet en gruppe Trump-vennlige medier til å bli med ham under møtet.

RASER: Under Donald Trumps pressekonferanse torsdag kveld fikk han nok av reporterne i salen. Video: AP Vis mer

Etter dette og etter at Trump har anklaget flere medier for «fake news», har flere mediehus varslet at de ikke vil komme på middagen, skriver The Guardian. Avisa, som vanligvis overværer middagen har bestemt seg for å utebli. Det har også The New Yorker og flere andre. Vanity Fair, som pleier å arrangere nachspiel, har også trukket seg.

Jeff Mason, Reuters-journalist og sjef for Foreningen for korrespondenter i Det hvite hus, har fått flere spørsmål om middagen blir noe av i det hele tatt, skriver The Guardian.

Også skuespillerne i tv-serien House of Cards har sagt at de ikke kommer til å møte opp, selv om det er noe de pleier.

Avlyst bare tre ganger tidligere

Trumps skyteskive CNN, har ennå ikke avlyst søndagsbrunsjen de pleier å arrangere dagen etter middagen. Men fredag skrev The Hill at mediehuset kanskje ikke ville delta.

CBS News og Atlantic Monthly har heller ikke avlyst mottagelsen som pleier å være før middagen ennå.

Middagen har tidligere i historien blitt avlyst tre ganger. Sist gang var i 1981, da ble arrangementet avlyst av Ronald Reagan. Middagen ble også avlyst under Nixon i 1972 og under Carter i 1978.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media