Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Migrantfamiliesaken:

Trump: Demokratene bare ute etter å blokkere

- Demokratene ønsker åpne grenser der hvem som helst kan komme inn i landet og bli. Det vil ikke skje! skrev presidenten.

TRUMP: President Donald Trump under et møte i Det hvite hus torsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
TRUMP: President Donald Trump under et møte i Det hvite hus torsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Donald Trump kritiserer opposisjonen for ikke å ville støtte noe av Republikanernes politikk etter at et nytt lovforslag om immigrasjon ble avvist.

Representantenes hus avviste et sterkt høyrepreget forslag til en ny immigrasjonslov torsdag. Lovforslaget innebar kraftige innstramminger, men ble nedstemt med 231 mot 193 stemmer. Hele 41 av de mer moderate republikanerne stemte med demokratene.

Voteringen torsdag var egentlig bare forspillet til en ny avstemning fredag, men seinere samme kveld melder flere medier at avstemningen blir utsatt til neste uke.

Ut mot opposisjonen

En avvisning av to lovforslag på to dager ville vært pinlig for Trump. Etter torsdagens avstemning tydde presidenten til sitt foretrukne forum Twitter for å rette kritikk mot Demokratene.

- Demokratene ønsker åpne grenser der hvem som helst kan komme inn i landet og bli. Det vil ikke skje! skrev presidenten.

- Hva er poenget med at Representantenes hus legger fram gode immigrasjonslover når du trenger ni stemmer fra Demokratene i Senatet, og Demokratene er bare ute etter å blokkere. Republikanerne må kvitte seg med den dumme filibusterregelen – den dreper dere!

Republikansk tilbakeholdenhet

Tallene fra torsdagens avstemning viser at det ikke bare var Demokratene som gikk imot forslaget. Én av fem republikanerne i Representantenes hus trosset partilinjen, et talende eksempel på den kampen som raser internt i det republikanske partiet om formen på den framtidige innvandringspolitikken.

Avstemningen viser at republikanske representanter føler presset fra hjemstaten i et valgår. Noen steder er det sterk innvandrerskepsis, mens andre republikanerne har en hjemmebase som er preget av åpenhet og inkludering.

Motgang

Ledelsen i partiet håper å kunne bygge bru over den moderate og konservative fløyen innen neste avstemning, som nå er utsatt. Det som er kjent av dette kompromisset, blir avvist av de mest konservative. I så fall vil dette forslaget også falle.

Trump har sagt at han stiller seg bak begge. Som om ikke den interne striden i Kongressen er nok, blir partiet utsatt for en storm av fordømmelser over bilder fra grenseområdet mellom Mexico og Texas.

Det at Trump onsdag undertegnet et presidentdirektiv som sikrer at nyankomne barn og foreldre skal interneres sammen, betyr ikke at saken er over. Spørsmålene står i kø, som for eksempel hva som vil skje med de barna som allerede er skilt fra sine foreldre, og som er satt i leire for mindreårige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media