Donald Trump

Trump-detalj vekker oppsikt

En detalj fikk ekspertene til å sperre opp øynene da Donald Trump (76) talte lørdag kveld. - Aldri sett det før, sier NBC-reporter.

FINGER I VÆRET: NBC-journalist Ben Collins reagerte på dette under et valgmøte i Ohio 17. september. Video: Twitter & Youtube. Reporter: Magnus Paus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld amerikansk tid sto Donald Trump igjen på talerstolen under et valgmøte i Ohio. Den tidligere presidenten talte i delstaten til støtte for republikaneren JD Vance som stiller til valg i det amerikanske senatet.

Underveis i talen rettet Trump krass kritikk mot Joe Biden, som han nærmest har gjort til en vane å gjøre etter at Biden ble president. Lørdagens tale var intet unntak.

TALTE: Både JD Vance og Donald Trump talte i Youngstown, Ohio lørdag kveld. Foto: AP Photo/Tom E. Puskar
TALTE: Både JD Vance og Donald Trump talte i Youngstown, Ohio lørdag kveld. Foto: AP Photo/Tom E. Puskar Vis mer

- Vi har en president som er mentalt forstyrret og ute av stand til å lede landet vårt, som kan ende i tredje verdenskrig, sa Trump til jubel fra de frammøtte i Ohio.

Seinest 4. september stemplet Trump den sittende presidenten som en «statsfiende».

Bisarr detalj

Da Trump etter hvert avsluttet talen sin, oppsto det flere amerikanske journalister kaller for «bisarre scener». Mens Trump var i ferd med å avslutte talen sin, ble det avspilt en dyster melodi i bakgrunnen mens Trump gjentok hvordan han ville gjøre «America great again», slik han har gjentatt utallige ganger de seineste åra.

- Dette er en av de mest bisarre tingene jeg noen gang har sett på en Trump-rally, skrev journalist Aaron Rupar på Twitter.

NBC-journalist Ben Collins sa seg enig i journalistkollegaen. Han beit seg også merke til en annen detalj under avslutningen til Trump.

Journalister i villrede

For mot slutten hadde store deler av Trump-tilhengerne strekt ut én finger i været.

- Ikke engang Trumps forum vet hvorfor tilhengerne holdt opp én finger i kveld. Noen tror det er på grunn av QAnon-slagordet «Where We Go 1 We Go All». Andre tror det skal signalisere «USA først», skrev Collins på Twitter.

- Uansett hva det er, så er det veldig merkelig og noe jeg aldri har sett før, fortsatte NBC-journalisten.

Til tross for at flere amerikanere har spekulert på hva fingeren kan bety, har det foreløpig ikke kommet noen forklaring. Heller ikke Trump har uttalt seg om den spesielle gesten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer