- Trump er en svindler og bedrager

Mitt Romney langet ut mot partifellen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var på forhånd varslet at den tidligere Massachusetts-guvernøren og presidentkandidaten Mitt Romney ville benytte dagens tale i Salt Lake City til å kritisere årets ledende kandidat Donald Trump. Og 68-åringen innfridde.

- Han har ikke temperamentet til en stabil og ettertenksom leder. Fantasien hans må aldri bli koblet til virkelig makt, advarte Romney tilhørerne i University of Utah, ifølge AP.

- Uærlighet Den tidligere presidentkandidaten ba i stedet forsamlingen om å velge Ted Cruz, Marco Rubio eller John Kasich. Han benyttet anledningen til å kalle 69-årige Trump en «svindler og bedrager hvis løfter er like lite verdt som en grad fra Trump University».

- Han gjør narr av den amerikanske offentligheten; han får en gratistur til Det hvite hus, alt vi får, er en simpel hatt, tordnet Romney.

Han sa videre at «uærlighet er Trumps varemerke», med henvisning til det han kalte «mobbingen, grådigheten, selvskrytet, kvinnehatet, de absurde tredjeklassefaktene».

Romney slaktet også Trumps evner i utenrikspolitikk - spesielt forslagene om å la IS ta over makten i Syria, og å drepe terroristers familier.

Han benyttet også anledningen til å gjøre narr av Trumps feilslåtte investeringer  - men henvisning til flysatsningen og fiaskoer innen kasinodrift.

- Neppe velgerflukt CNN slår fast at Romney har levert ei kraftigere breiside mot Trump enn noen av årets motkandidater. Men kommer til at Trumps velgere neppe lar seg affisere.

SKYTESKIVE: Donald Trump var målet for Romneys angrep. Han leder klart foran de andre republikanske kandidatene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKYTESKIVE: Donald Trump var målet for Romneys angrep. Han leder klart foran de andre republikanske kandidatene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Tidligere i dag ga Trump Romney attesten en «stiv» person «som ikke aner hva han holdt på med» da han i 2012 tapte presidentvalget for Barack Obama.

- Folk blir oppildnet av det jeg sier i valgkampen og møter opp i hopetall for å stemme, uttalte Trump, som har en solid ledelse på de andre kandidatene, spesielt etter denne ukas supertirsdag, da han tok åtte av elleve delstater i primærvalgene.

Munnhoggeriet kommer i forkant av kveldens republikanerdebatt i Detroit, der Trump, Cruz, Rubio og Kasich stiller.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram