NY STABSSJEF: Under et døgn etter at det ble bekreftet at Mick Mulvaney er Trumps nye stabssjef, har en video av ham hvor han omtaler Trump som et lekket til pressen. FOTO: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix
NY STABSSJEF: Under et døgn etter at det ble bekreftet at Mick Mulvaney er Trumps nye stabssjef, har en video av ham hvor han omtaler Trump som et lekket til pressen. FOTO: Brendan Smialowski / AFP / NTB ScanpixVis mer

Mick Mulvaney i 2016:

- Trump er et forferdelig menneske

Donald Trumps nye stabssjef, Mick Mulvaney, omtalte sin nye sjef som «et forferdelig menneske» like før valget i 2016.

For ei uke siden ble det bekreftet at Donald Trumps stabssjef i Det hvite hus, John Kelly, vil fratre stillingen sin på nyåret. Fredag kveld skrev presidenten på Twitter at Mick Mulvaney vil ta over stillingen.

- Mick har gjort en fantastisk jobb i administrasjonen. Jeg ser fram til å jobbe med ham i hans nye jobb, hvor vi vil «MAKE AMERICA GREAT AGAIN».

- For ordens skyld var det MANGE personer som ville ha jobben som stabssjef i Det hvite hus. Mick M. vil gjøre en GOD jobb, skrev presidenten på Twitter.

VILLE IKKE HILSE: Da President Donald Trump og kona Melania ankom tidligere president George W. H. Bush sin gravferd onsdag, ble de plassert ved siden av både Obama-paret og Clinton-paret. Måten de hilste, eller ikke hilste, har skapt reaksjoner på sosiale medier. Video: AP, Twitter og Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Ansettelsesprosess

Bakgrunnen til den siste Twitter-meldingen, er at det har blitt spekulert på om Trump har slitt med å få noen til å ta over stillingen etter Kelly. Blant annet varslet Nick Ayers, som ble ansett som den soleklare favoritten til å ta over, at han vil forlate Det hvite hus på nyåret.

Like etter ble det spekulert på om Trump ville tilby jobben til sin egen svigersønn, Jared Kushner. Ifølge Huffington Post skal Kushner hatt møter med presidenten for å diskutere jobben.

Men til slutt ble altså Mick Mulvaney utnevnt som Trumps tredje stabssjef siden innsettelsen i januar 2017.

- Forferdelig menneske

Under et døgn etter at Trump gledelig kunne fortelle om nyansettelsen, har det imidlertid blitt lekket en video av Mulvaney som stammer fra like før presidentvalget i 2016.

Det er ikke klart hva foranledningen er, men i videoen omtaler Mulvaney Trump som «et forferdelig menneske».

- Ja, jeg støtter Donald Trump. Jeg gjør det så entusiastisk jeg kan. Faktisk mener jeg at han er et forferdelig menneske. Men det andre valget vi har (Hillary Clinton red.anm.), er like ille, sier han i videoen som er blitt publisert av The Guardian.

Men mye ser ut til å ha forandret seg på to år. Da nyheten sprakk i går, skrev Mulvaney dette på Twitter.

- Dette er en stor ære. Jeg ser fram til å jobbe med presidenten og hele hans team. Det kommer til å bli et bra 2019.

Innenriksminister går av

Lørdag offentliggjorde Trump også at innenriksminister Ryan Zinke går av ved utgangen av året.

- Ryan har oppnådd mye i sin periode og jeg vil takke ham for hans tjeneste for landet. Trump-regjeringen vil utnevne en ny innenriksminister neste uke, skriver Trump på Twitter.

Ifølge Washington Post har Zinke blitt etterforsket minst 15 ganger på grunn av sine personlige forhold og lederavgjørelser.

Det mest alvorlige forholdet dreier seg om hvorvidt Zinke har utnyttet stillingen sin til personlig vinning i forbindelse med et eiendomskjøp av Whitefish Montana - byen Zinke tidligere har representert i Representantenes hus.

Kontoret for internrevisjon ved innenriksdepartementet har oversendt saken til justisdepartementet, ifølge NTB.