Sparket FBI-sjef til krig mot USAs president:

- Trump er moralsk uegnet til å være president

Tidligere FBI-sjef James Comey sparte ikke på kruttet da han ga sitt første store intervju siden han fikk sparken av USAs president Donald Trump i fjor vår.

IKKE IMPONERT: Den tidligere FBI-sjefen James Comey (t.h.) er ikke imponert over de moralske verdiene til USAs president, Donald Trump. Foto: REX/Shutterstock
IKKE IMPONERT: Den tidligere FBI-sjefen James Comey (t.h.) er ikke imponert over de moralske verdiene til USAs president, Donald Trump. Foto: REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg kjøper ikke alt snakket om at han er mentalt inkompetent eller i tidlige stadier av demens. Han slår meg som en person som er over gjennomsnittet intelligent, som holder styr på samtaler, og som vet hva som foregår. Jeg tror ikke han er medisinsk uegnet til å være president. Jeg mener han er moralsk uegnet til å være president, sier Comey i et stort intervju med ABC News søndag kveld amerikansk tid.

Forventningene var høye før intervjuet med Comey, som også er aktuell med boka «A Higher Loyalty». Trump gikk til et voldsomt angrep på Comey på Twitter tidligere søndag.

«Sleipe James Comey, en mann som alltid kommer dårlig ut (han er ikke smart!), vil bli husket som den VERSTE FBI-direktøren i historien, med god margin!» skriver blant annet Trump.

- Kvinner som kjøttstykker

I boka og i intervjuet framstiller Comey presidenten som en mafiaboss-aktig figur og hevder han ble forsøkt presset i forbindelse med etterforskningen av russernes angivelige påvirkning av presidentvalget.

Comey er heller ikke nådig mot presidentens personlige egenskaper som USAs øverste leder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer