Trump er overbevist om at han kommer til å vinne dersom Oprah stiller til valg

Donald Trump sier han har stor sans for Oprah Winfrey, men han tviler på at hun vil stille som presidentkandidat i 2020.

FENGSLET AV TANKEN: Oprah Winfreys nære venninne sier at tanken om å stille til valg virker forlokkende for stjernen. Uansett om det er tilfellet, er Trump overbevist om at han kommer til å vinne valget. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
FENGSLET AV TANKEN: Oprah Winfreys nære venninne sier at tanken om å stille til valg virker forlokkende for stjernen. Uansett om det er tilfellet, er Trump overbevist om at han kommer til å vinne valget. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press / AP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg liker Oprah, jeg kjenner henne veldig godt, men jeg tror ikke hun vil stille som kandidat, sier Trump i en kommentar tirsdag og legger til at han tror han uansett ville ha vunnet mot henne.

Heller ikke Oprah Winfreys nære venninne Gayle King tror TV-stjernen kommer til å stille til valg som president.

Fengslet av ideen

King, som er programleder i TV-stasjonen CBS, sier at Winfrey «er fengslet av ideen» om å stille til valg som demokratenes presidentkandidat i 2020, men at hun ikke tror at det kommer til å skje.

- Hun elsker dette landet og ønsker å tjene det på ett eller annet vis. Men jeg tror ikke at hun aktivt vurderer det på det nåværende tidspunkt, sier King, som hadde en lengre samtale med venninnen tirsdag kveld.

- Men alle har rett til å endre mening, legger hun til.

Skjøt fart

Ryktene om Winfreys politiske ambisjoner skjøt fart etter søndagens Golden Globe-utdeling i USA, der konferansier Seth Meyers ba henne om å stille til valg.

Flere nære venner av den 63 år gamle TV-stjernen hevdet at hun vurderer å stille som presidentkandidat, men selv har hun vært taus om dette.

Winfreys samboer Stedman Graham sa til avisen Los Angeles Times mandag at det er opp til det amerikanske folk å avgjøre om hun skal stille eller ikke.

- Hun ville absolutt gjort det, sa han.

STERK TALE: Oprah Winfrey nevnte en rekke kvinner i sin tale under Golden Globes, blant annet Recy Taylor. Video: CNN Vis mer

Populær

Winfrey begynte som nyhetsoppleser i 1971, og hun fikk sitt eget talkshow sju år senere.

I 1985 var det klart for The Oprah Winfrey Show, som gikk i 25 år og ble vist i 145 land verden over.

I USA ble showet i gjennomsnitt fulgt av over 7 millioner seere og regnes fortsatt som USAs mest populære program gjennom tidene. I dag har Winfrey sin egen TV-kanal.

(NTB)