Trump etter sjokkmålingene: - Ser bra ut

Donald Trump er overbevist om at han får fire nye år.

OPTIMISTISK: Donald Trump nekter å forholde seg til sjokkmålingene som sier at han kommer til å gå av som president. Her under valgkampmøtet i Pennsylvania natt til onsdag. Foto: AP/NTB.
OPTIMISTISK: Donald Trump nekter å forholde seg til sjokkmålingene som sier at han kommer til å gå av som president. Her under valgkampmøtet i Pennsylvania natt til onsdag. Foto: AP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Presidentvalget i USA nærmer seg med stormskritt. Om under to uker går amerikanerne som allerede ikke har stemt til urnene.

USAs president Donald Trump bruker den siste tida før valget på å holde store folkemøter, og ikke minst - tvitre. Alt i håp om fire nye år.

Likevel sliter presidenten.

Sjokkmålinger

I en CNN måling fra starten av oktober gjorde Trump det katastrofalt dårlig. På målinga lå han hele 16 prosentpoeng bak hans motkandidat Joe Biden.

HARDT UT: Donald Trump sparte ikke på kruttet da han natt til onsdag holdt valgmøte i byen Erie i den viktige vippestaten Pennsylvanna. Video: AP Vis mer

For ei uke siden kom det en ny sjokkmåling. Meningsmålingen fra Opinium Research for The Guardians USA-avdeling viste at avstanden mellom de to kandidatene da var på 17 prosentpoeng.

Det er imidlertid noe spredning på målingene som blir lagt ut for tida.

Ifølge The Washington Post seineste måling leder Biden nå med 11 prosentpoeng nasjonalt.

DÅRLIG MENINGSMÅLING: Korrespondent Vegard Kvaale rapporterer om dårlige nyheter for Donald Trump. VIdeo: Vegard Kvaale / Dagbladet TV Vis mer

En sannsynlighetsmodell fra nettstedet FiveThirtyEight gir Biden derimot 87 prosents sjanse til å vinne valget. Sannsynligheten for en Trump-seier er 13 prosent, eller en åttedels sjanse, viser sannsynlighetsmodellen.

- Vi skal vinne

Men USAs president nekter å forholde seg til målingene.

Ifølge The Washington Post var Trump svært optimistisk da han pratet om sine vinnersjanser i en samtale med sine kampanjemedarbeidere mandag.

Ifølge avisa skal Trump ha uttalt at han aldri har følt seg mer sikker på at han kommer til å vinne enn det han gjør nå.

- Dette er dagen hvor jeg føler best om å vinne. Vi skal vinne. Jeg ville ikke ha sagt dette for to eller tre uker siden, sa Trump ifølge avisa.

- Spår seier i flere vippestater

Trump skal ha uttalt dette to dager før valgkampmøtene i Arizona, en stat hvor The Washington Posts måling viser at Biden leder.

Ifølge avisa forutsa Trump at de to valgkampmøtene ville endre dette.

Vippestatene Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, North Carolina, Florida og Arizona blir trolig avgjørende for årets valgutfall.

Trump skal i samtalen ha spådd seier i flere av disse vippestatene.

Ifølge avisa spådde presidenten seier i både Pennsylvania, North Carolina og Florida. I tillegg skal han ha tro på seier i Ohio og Georgia.

Avisa hevder at Trump mente han gjorde det «veldig bra» i Iowa, og at han også tror at han fortsatt kan vinne i Minnesota og New Mexico.

- Det ser bra ut

Også under et folkemøte i Pennsylvania natt til onsdag talte Trump om egne vinnersjanser.

- Dette er det viktigste valget i USAs historie. Vi kan ikke la dette skje. Vi skal vinne. Vi skal vinne stort, sa Trump.

- Det er tidlig, men det ser bra ut. Vi slår dem. Hodene deres vil eksplodere 3. november. Også vil de (demokratene. red.anm.) si seg ferdige, fortsatte han.

- Ser bedre ut en antatt

Trump har den siste tida også vært svært optimistisk rundt egne vinnersjanser på Twitter:

- Det har aldri vært et tidspunkt i begge mine kampanjer hvor jeg føler jeg har hatt en sterkere sjanse til å vinne enn nå. Forhåndsstemmene ser bedre ut enn først antatt. Hvert folkemøte er en stor suksess, og Mark Meadows og resten av teamet hans gjør en fantastisk jobb, skriver presidenten på Twitter.

- Vi har allerede vunnet flere stater, men det er ikke rapportert, hevder han videre.

Natt til fredag møtes Donald Trump og Joe Biden til en andre og siste debatt i Nashville. Følg debatten direkte på Dagbladet TV.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer