Trump: Europa bør ta hjem IS-fanger nå

Donald Trump ber på ny Europa ta ansvar. Oppfordringen kommer etter flere meldinger om at IS-fanger har rømt fra leirer og fengsler i Nord-Syria.

BER EUROPA TA ANSVAR: USAs Donald Trump ber Europa ta ansvar, slik han har gjort også tidlgiere. Foto: Nicholas Kamm/ AFP
BER EUROPA TA ANSVAR: USAs Donald Trump ber Europa ta ansvar, slik han har gjort også tidlgiere. Foto: Nicholas Kamm/ AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

USAs president Donald Trump rykket i natt ut på twitter med det som må tolkes som en ny oppfordring til europeiske statsledere om å hente hjem IS-fanger fra Nord-Syria.

- USA har de verste IS-fangene. Tyrkia og kurderne må ikke la dem flykte. Europa skulle tatt dem tilbake etter gjentatte forespørsel. Det bør de gjøre nå, skrev Trump natt til mandag norsk tid.

Bare timer i forveien påsto kurdiske SDF at 700 personer med IS-tilknytning - deriblant nordmenn - hadde rømt fra en IS-leir i Ain Issa nord i Syria, som følge av offensiven fra Tyrkia.

Påstanden er blitt avvist som desinformasjon fra Tyrkias Recep Tayyik Erdogan, men støttes av andre kilder.

Fredag kveld ble det også hevdet at fem IS-fanger hadde rømt fra et kurdiskdrevet fengsel i Nord-Syria etter at området ble utsatt for tyrkisk bombeangrep.

Mislyktes med plan

Det er ikke første gang Trump har oppfordret Europa til å hente hjem sine.

Den store frykten nå, etter Tyrkias invasjon av Nord-Syria, er at kurderne tvinges til å nedprioritere vakthold fordi de i stedet må forsvare seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer