Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump får militærparade som ønsket

USAs president Donald Trump får en militærparade som ønsket, men det ser ut til at han må klare seg uten stridsvogner.

PARADE: President Donald Trump får trolig ikke stridsvogner i paraden sin som ønsket. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix
PARADE: President Donald Trump får trolig ikke stridsvogner i paraden sin som ønsket. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et notat fra Pentagon offentliggjort fredag heter det at kun kjøretøy med hjul vil ta del i paraden, for å unngå skade på veiene.

Men paraden vil avsluttes med en «omfattende luftkomponent» som betyr at det vil være mange fly i luften.

Notatet fra forsvarsminister Jim Mattis kontor er ment å fungere som retningslinjer for arrangørene av paraden som skal finne sted på Veterandagen 11. november.

Trump lekte med tanken om en militærparade i Washington allerede før han ble innsatt som president.

Han la heller ikke skjul på sin begeistring for den tradisjonelle militærparaden på Champs-Élysées i Paris, da han besøkte sin franske kollega Emmanuel Macron i juni.

Normalt sett holder USA militærparader når de skal markere slutten på en konflikt, for eksempel da president George H.W. Bush holdt en seiersparade i Washington for å feire slutten på Golfkrigen i 1991.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!