Corona-vaksine:

Trump får ros av Biden

Joe Biden har fått første dose med coronavaksine. Han benyttet anledningen til å rose Trumps vaksine-innsats.

FIKK VAKSINE: Da Joe Biden fikk sin vaksine mot coronaviruset, kom han med overraksende skryt av Donald Trump. Video: AP Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 59 900 +431
innlagt 125 +1
døde 543 +18
påvist smittet 96 900 000+694.1K
døde 2 070 000 +17.5K
Se mer

USAs president Donald Trump har skrytt mye av prosjektet «Operation Warp Speed». Warp Speed skulle sikre amerikanerne tilgang til en fungerende coronavaksine så fort som mulig.

Det har fungert. Pfizers coronavaksine er nå godkjent for bruk i både USA og EU, og Moderna-vaksinen ligger også an til å bli godkjent til bruk i USA før året er omme.

Vaksinasjonen av den amerikanske befolkningen er godt i gang, og mandag kveld norsk tid fikk påtroppende president Joe Biden sitt første av to sprøytestikk for å bli beskyttet mot coronaviruset.

- Fortjener litt ros

Biden tok vaksinen på direktesendt TV, og takket da alle som hadde bidratt i utviklingen av vaksinen, og særlig helsearbeiderne.

- Vi skylder disse folka fryktelig mye. Både forskerne og folka som har gjort at vi har fått til dette, sier Biden.

Men mer uventet var det kanskje at Biden ga et snev av ros til Donald Trump.

- En annen ting er at jeg syns regjeringen fortjener litt ros, for å få dette i gang, og særlig operasjon «Warp Speed», sa den påtroppende presidenten.

STOPPER HER: Trump kom med nok et stikk til Kina i sin tale hvor han annonserte at coronavaksinen var blitt godkjent i USA. Video: AP Vis mer

Godkjent i Norge

Pfizer-vaksinen, som Biden fikk, er i dag også blitt godkjent for bruk i EU og Norge.

Det var først det europeiske legemiddelbyrået (EMA) som anbefalte godkjenningen, før EU-kommisjonen formelt godkjente vaksinen noen timer seinere.

Dermed er alt klart for at de første vaksinene kan ankomme Norge i romjula, og de første nordmennene kan bli vaksinert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer